Ναταλία Πετρίτη

Ήταν το 2020 όταν η Mariah Carey αποκάλυψε μέσα από τις σελίδες του memoir της ότι το 1995, η ίδια ηχογράφησε και κυκλοφόρησε έναν ολόκληρο grunge δίσκο με ένα συγκρότημα με το όνομα Chick. Και παρά το γεγονός ότι η Carey παρείχε μόλις τα backing vocals στην original version αυτού, το μουσικό project πρόκειται να επανακυκλοφορήσει στα δισκοπωλεία, με την τραγουδίστρια να αναλαμβάνει αυτή τη φορά lead duties στα φωνητικά του.

Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο Someone’s Ugly Daughter ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των sessions της Carey για το άκρως επιτυχημένο Daydream του 1995, ενώ πίσω από την κυκλοφορία του ήταν η Sony/BMG. Με την Carey να είναι τελικά uncredited στον δίσκο, αυτός δεν σημείωσε επιτυχία στα ράφια των δισκοπωλείων και σύντομα εξαφανίστηκε από αυτά. Μέχρι που η Carey έριξε τη βόμβα στο memoir της και οι θαυμαστές της άρχισαν να αναζητούν την εν λόγω δουλειά.

Η official κυκλοφορία του Someone’s Ugly Daughter περιλάμβανε την φίλη της Carey, Clarissa Dane, στα lead vocals, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις της επί χρόνια παραγωγού της Dana Jon Chappelle στο Rolling Stone, το “impromptu” project ήταν σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένο από ’90s alt-rock staples όπως οι Sleater-Kinney, L7, και Green Day — το Dookie ήταν άλλωστε ένας από τους αγαπημένους δίσκους της Carey εκείνη την περίοδο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η τραγουδίστρια αποκάλυψε στο προσωπικό της podcast, Music Now, ότι είχε βρει τις ηχογραφήσεις του δίσκου, με αυτήν να βρίσκεται αυτή τη φορά στα lead vocals, αλλά και τα πλάνα της να κυκλοφορήσει αυτός σε restored εκδοχή.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πότε θα πραγματοποιηθεί το reissue, η τραγουδίστρια ωστόσο δήλωσε ότι θα εμπλακεί σε αυτό και ένας/μία ακόμη καλλιτέχνης.

Μέχρι τότε, ακούστε δύο κομμάτια των Chick με την Clarissa Dane στα lead vocals:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured