Ναταλία Πετρίτη

Με το πρώτο preview του πολυαναμενόμενου, 12ου δίσκου τους επέστρεψαν οι Smashing Pumpkins, οι οποίοι και έδωσαν στη δημοσιότητα το single “Beguiled”.

Η πρεμιέρα του κομματιού ήρθε μέσα από μια livestreamed performance στο TikTok account του συγκροτήματος, ενώ οι ίδιοι αναμένεται να το παρουσιάσουν και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Tonight Show του Jimmy Fallon

Ακούστε το εδώ:

Το “Beguiled” αποτελεί το lead single του επικείμενου δίσκου των Smashing Pumpkins που θα φέρει τον τίτλο ATUM: A Rock Opera In Three Acts. Αυτός αναμένεται, όπως μπορεί να καταλάβατε, να κυκλοφορήσει σε τρία μέρη μέσα στους επόμενους μήνες και θα αποτελείται από 11 κομμάτια σε κάθε μέρος του. Το πρώτο μέρος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου, με τα επόμενα να είναι προγραμματισμένα για τις 31 Ιανουαρίου και τις 21 Απριλίου του 2023.

Οι θαυμαστές του συγκροτήματος θα πρέπει να κάνουν υπομονή, μιας που τα κομμάτια του δίσκου θα δημοσιεύονται σιγά σιγά, ο frontman των Smashing Pumpkins ωστόσο, Billy Corgan, ξεκίνησε ήδη το podcast Thirty-Three στο οποίο και θα εξερευνά την ιστορία πίσω από κάθε τραγούδι του δίσκου.

Το ATUM (που προφέρεται “autumn”) αποτελεί σύμφωνα με τον Corgan το sequel τόσο του εμβληματικού Mellon Collie And The Infinite Sadness του 1995, όσο και του Machina του 2000. Είναι σύμφωνα με τον ίδιο ένα είδος «ροκ όπερας», η οποία μάλιστα ηχογραφήθηκε από το συγκρότημα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δείτε το cover art του ATUM πιο κάτω:

Η πλήρης κυκλοφορία του δίσκου θα συνοδευτεί από μια ultra-limited deluxe edition αυτού, με το full album να κυκλοφορεί σε τέσσερις 12ιντσους δίσκους και το box set αυτού να περιλαμβάνει ένα spoken-word retelling του πρώτου μέρους του σε διήγηση του Bill Kurtis. Η έκδοση θα περιλαμβάνει ακόμα ένα βιβλίο με στίχους και ένα σετ 7ιντσων δίσκων με έξτρα ακυκλοφόρητα (10 στον αριθμό) κομμάτια του συγκροτήματος.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured