Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο single από το επικείμενο LP τους με τίτλο Doggerel κυκλοφόρησαν οι Pixies, το οποίο και φέρει τον τίτλο “Dregs of the Wine”. Το κομμάτι είναι και το πρώτο που συνέγραψαν οι Pixies με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος, Joey Santiago.

«Νομίζω πως βρισκόμουν σε zombie state, απλώς έπαιζα» ανέφερε ο Santiago για τη δουλειά του πάνω στο κομμάτι. «Όταν σταμάτησα να παίζω, άφησα την κιθάρα κάτω και είπα: «Λοιπόν, αυτό ήταν χάσιμο χρόνου, τι μαλάκας που είμαι». Κατηγόρησα πολύ τον εαυτό μου, όμως η κοπέλα μου, χωρίς να το γνωρίζω, με ηχογραφούσε. Έπαιξε την ηχογράφηση για να την ακούσω και τότε λέω: «Γαμώ! Περίμενε λίγο! Αυτό είναι καλό!»».

Ο Black Francis πρόσθεσε στις σχετικές δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου ότι το κομμάτι περιγράφει το να ζει ο ίδιος στο Los Angeles στα ‘90s, μαζί με την τότε σύζυγό του, κάνοντας παρέα με τον Joey και την πρώην σύζυγό του, κάνοντας πολλές εκδρομές στο Las Vegas, πίνοντας πολύ, κάνοντας λίγα ναρκωτικά και απολαμβάνοντας μερικές αυθεντικά καλές στιγμές.

Το Doggerel αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου από την BMG, ενώ το συγκρότημα έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα προηγούμενα singles του, όπως το “There’s a Moon On” και “Vault of Heaven”.

Οι Pixies έχουν κυκλοφορήσει τρία LPs έπειτα από την επανένωσή τους το 2004: το Indie Cindy εκείνης της χρονιάς, το Head Carrier του 2016, και, πιο πρόσφατα, το Beneath the Eyrie του 2019.

Ακούστε το “Dregs of the Wine” εδώ:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured