Ναταλία Πετρίτη

Τόσο εύθραυστη όσο τα πορσελάνινα δόντια της. Η Kovacs λέει μια ιστορία για την ευαισθησία, την οποία μερικές φορές βρίσκεις σε περασμένες καταστάσεις. Το τραγούδι παρουσιάζει την εξαιρετική φωνή της Kovacs στην πιο «γυμνή» και αγνή μορφή της. Η Sharon και ο παραγωγός της Jonathan Quarmby, στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Τουρκία και την Πορτογαλία για να ηχογραφήσουν. «Όσα επιπρόσθετα πράγματα προσθέταμε, τόσο λιγότερο δυναμικό γινόταν το τραγούδι». Εμπνευσμένο από ένα κλασικό Πορτογαλικό κομμάτι, βασισμένο σε μία σύνθεση του Carlos Paredes, το οποίο αργότερα έγινε πιο «έντονο» από το διάσημο Gypsy String Ensemble της Κωνσταντινούπολης, το “Fragile” απέκτησε ένα επιπλέον στρώμα ευαισθησίας. «Τα αποτελέσματα είναι μαγικά και ιδιαίτερα», λέει η Sharon. Είναι η ιδανική εισαγωγή για το νέο άλμπουμ, κάτι για να ανοίξει την όρεξη των ακροατών.

Το live video του “Fragile”, είναι ένα κινηματογραφικό project στο οποίο έχει κάνει παραγωγή η ίδια και δείχνει τη Sharon να τραγουδά live σε μία μπανιέρα γεμάτη με κρύο γάλα. Ευάλωτη σαν γυαλί και ασθμαίνοντας για οξυγόνο, η Kovacs μας πηγαίνει σε μία δημιουργική διαδικασία, στην οποία ο καλλιτέχνης μέσα της, μας αφήνει να ακούσουμε και να δούμε ότι τα πιο όμορφα έργα τέχνης, μπορούν να αναδυθούν από τα πιο σκοτεινά σπήλαια των ψυχών μας.

Με την κυκλοφορία του νέου single, “Fragile”, η Kovacs ανακοινώνει και το τρίτο full length άλμπουμ της, με τίτλο “Child of sin”, που θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου από τη δική της, ανεξάρτητη εταιρία, Wolf Productions. Το “Child of sin”, είναι μία τέλεια δήλωση της μουσικής της και ηχεί τόσο απελευθερωτικό, σαν να άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. «Ο παραγωγός μου, Jonathan Quarmby (γνωστός από τις δουλειές του με τον Benjamin Clementine και τον Tom Walker μεταξύ άλλων), γνωρίζει τι θέλω και τι χρειάζομαι. Είναι ένας ήρεμος και υπομονετικός αρχιτέκτονας, ικανός να διαμορφώσει κάθε τραγούδι σαν να ήταν ένα όμορφο σπίτι. Γράψαμε μαζί τα πάντα και το αποτέλεσμα ήταν έντονα και ειλικρινή τραγούδια. Από σήμερα, έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και είμαι πιο δυνατή. Η σύνθεση των τραγουδιών, είναι μία διαδικασία που με έφερε πιο κοντά στον πυρήνα της ψυχής μου. Δημιούργησα ένα περιβάλλον, στο οποίο είμαι ικανή να κυνηγήσω αυτόν το στόχο».

Η Ολλανδή καλλιτέχνιδα, Sharon Kovacs, γράφει μουσική από πολύ νεαρή ηλικία, εμπνευσμένη από καλλιτέχνες όπως η Betty Davis, η Etta James και η Tina Turner. Το 2014, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP της, με τίτλο “My love”. Ακολούθησαν τα single, “My love” και “Diggin’” και το πρώτο άλμπουμ της, “Shades of black”, που μπήκε στα charts 36 χωρών, φτάνοντας στο Top 10 της Γερμανίας και στην κορυφή των charts στην Ολλανδία. Ακολούθησαν 60 εκατομμύρια views στο YouTube, ένα συμβόλαιο για modelling στη Viva Paris, πολλά βραβεία και υψηλές θέσεις σε φεστιβάλ, όπως και μία περιοδεία ως support στον Robbie Williams. Επίσης, κέρδισε το υψηλού κύρους βραβείο EBBA κι έπαιξε σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury και το Sziget. Μαζί με τον πολυβραβευμένο παραγωγό Jonathan Quarmby, η Kovacs τελειώνει αυτή τη στιγμή τον τρίτο δίσκο της, που θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Η Kovacs θα κάνει μία Ευρωπαϊκή περιοδεία, η οποία θα περάσει και από την Αθήνα, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στο Fuzz Live Music Club.


 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured