Ναταλία Πετρίτη

Την απόσυρσή του από τη μουσική βιομηχανία γνωστοποίησε ο τραγουδιστής των Neurosis, Scott Kelly, παραδεχόμενος τη συστηματική κακοποίηση της οικογένειάς του. Η απόφαση του Kelly, που βρέθηκε στο τιμόνι των Neurosis για περισσότερο από 30 χρόνια, ενώ συνεργάστηκε εκτεταμένα και με τους Mastodon και άλλα acts, έγινε γνωστή μέσα από δήλωσή του που αναρτήθηκε στο Facebook και κάνει λόγο για σίγουρη απόσυρση από την επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική.

Η δήλωσή του στο Facebook αναφέρει: «Εξαιτίας πρόσφατων περιστατικών, νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε μερικές φήμες και να τοποθετηθώ ευθέως. Τα τελευταία χρόνια έχω κακοποιήσει συναισθηματικά, οικονομικά, λεκτικά και σωματικά τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου. Όταν άρχισα να παρανοώ μπροστά στο ενδεχόμενο να μάθει ο κόσμος τι συνέβαινε, βρήκα τρόπους να κρατώ τη σύζυγο και τα παιδιά μου μακριά από τη δουλειά και το σχολείο και δημιούργησα διαχωρισμούς με φίλους και μέλη της οικογένειας. Έγινα εμμονικός ως προς τον έλεγχο και χρησιμοποιούσα απειλές, χειραγώγηση, απειλές αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας, άσκησα σωματική κακοποίηση σε ανθρώπους και στις υπολήψεις τους, όλα για να διατηρήσω αυτόν τον έλεγχο».

Ο ίδιος συνεχίζει: «Όταν γνώριζα ότι η σύζυγός μου σκόπευε να με εγκαταλείψει, προσπάθησα να πείσω την ίδια και άλλους ότι ήταν τρελή, ότι έβλεπε πράγματα και ότι δεν ήξερε τι έκανε. Προσπάθησε να με βοηθήσει μέσω θεραπείας και ψυχιάτρων. Τα ψέματά μου και οι εξαπατήσεις μου κατέρρευσαν μπροστά στους επαγγελματίες. Όταν τελικά η σύζυγός μου προσπάθησε να φύγει, την παρακολουθούσα και την κακοποιούσα μέρα-νύχτα, αναγκάζοντας την ίδια και τα μικρότερα παιδιά μας να ζουν υπό έναν διαρκές καθεστώς φόβου. Έχω πει ψέματα και μισές αλήθειες σε τόσο πολύ κόσμο για όλα αυτά, που έχω χάσει το μέτρημα».

Ο Kelly αναφέρει στη συνέχεια: «Δεν επιθυμώ να λέω ψέματα για τίποτα από όλο αυτό πλέον. Αγαπώ δίχως όρια τη σύζυγό μου. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος που ξέρω. Είναι εντυπωσιακά ειλικρινής, τρυφερή και καλόψυχη στον πυρήνα της. Αυτή η επιστολή είναι μια τεράστια απλοποίηση της μη αναστρέψιμης ζημιάς που έκανα και των πραγμάτων που έκανα σε εκείνη και τα παιδιά μας που δεν μπορούν να συγχωρεθούν. Το να πω περισσότερα σε αυτό το δημόσιο forum δεν θα μπορούσε να βοηθήσει κανέναν».

«Όσο η αλήθεια ξεκίνησε να διαρρέει, υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη σύζυγό μου για την κακοποίησή μου για να μου δώσουν μια διέξοδο και άτομα που διέρρευσαν γελοίες και κακοποιητικές φήμες για την ίδια. Αυτό είναι σκατά. Αξίζει πολύ καλύτερα. Αν υιοθετείτε αυτόν τον τρόπο σκέψης ή διαρρέετε αυτές τις φήμες, πρέπει να σταματήσετε. Έχω σοβαρά ζητήματα τα οποία προσπαθώ να διαχειριστώ και έχω διαχωρίσει τον εαυτό μου από οποιονδήποτε συνδέεται με τη δημόσια ζωή μου, ώστε να εστιάσω στα προσωπικά μου τοξικά σκατά».

https://www.facebook.com/scottkelly.music/posts/10225368936423197

Το statement συνεχίζει με υπεράσπιση της συζύγου του Kelly, αλλά και με τον ίδιο να περιγράφει την απόφασή του να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική: «Το να ζω σαν μουσικός και να ζω τη ζωή μου πάνω στη σκηνή ήταν η χειρότερη απόφαση που θα μπορούσα να πάρω με δεδομένο το ότι είμαι όπως είμαι. Έχω κρυφτεί πίσω από την προσοχή, τον αθεμελείωτο σεβασμό και την κολακεία. Χρησιμοποίησα την κοινωνική μου θέση για να μανιπουλάρω ευθέως και πλαγίως όλους εσάς και να αποκρύψω την κακοποίηση της οικογένειάς μου. Εισέπραξα ευχαρίστηση από αυτήν την εξαπάτηση και άσκησα έλεγχο σε κάθε έναν εμπλεκόμενο. Αποσύρομαι στο 100% από το να είμαι επαγγελματίας μουσικός».

Η ανάρτηση τελειώνει ως εξής: «Μερικοί άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται σε μια σκηνή σαν αυτή όπου δεν υπάρχει καμία ευθύνη και να διατηρούν την ακεραιότητά τους. Εγώ αδυνατώ. Ο μόνος μου στόχος για το υπόλοιπο της ζωής μου είναι να φροντίσω την οικογένειά μου, δίνοντάς τους χώρο για να επουλώσουν τις πληγές τους και να ξαναχτίσουν την εμπιστοσύνη τους. Ελπίζω ότι η δημοσιοποίηση αυτή θα προστατέψει τη σύζυγό μου από περαιτέρω επιθέσεις και θα επιφέρει επιτέλους ηρεμία στην οικογένειά μου».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured