Ναταλία Πετρίτη

Το γεγονός ότι ανακάλυψε μερικά χρόνια πριν ότι διαθέτει έναν ετεροθαλή αδερφό αποκάλυψε ο Bono, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Desert Island Discs του BBC Radio 4.

«Έχω έναν αδερφό, τον οποίο αγαπώ και λατρεύω, και δεν γνώριζα ότι έχω», ανέφερε ο δημοφιλής τραγουδιστής στην παρουσιάστρια Lauren Laverne, προτού εξηγήσει ότι η μητέρα του Iris, που πέθανε το 1974, δεν γνώριζε ότι ο σύζυγός της είχε κάνει ένα παιδί με μια άλλη γυναίκα.

«Πρόκειται για μια κοντινή μας οικογένεια. Και μπορούσα να καταλάβω ότι ο πατέρας μου είχε μια βαθιά φιλία με αυτήν την γοητευτική γυναίκα, η οποία είναι μέλος αυτής της οικογένειας, και μετά έκαναν ένα παιδί. Και όλο αυτό κρατήθηκε μυστικό». Ανέφερε ο Bono.

Όταν ο Bono έμαθε για τον ετεροθαλή αδερφό του το 2000, μίλησε με τον πατέρα του πριν από τον θάνατό του το 2001. «Τον ρώτησα αν αγαπούσε τη μητέρα μου κι απάντησε «ναι». Και τον ρώτησα πώς ήταν δυνατόν να έχει συμβεί αυτό και μου απάντησε ότι μπορούσε. Δεν απολογείτο, απλά μου έλεγε: αυτά είναι τα δεδομένα. Και είμαι καλά με αυτό».

Ερωτώμενος αν η μητέρα του γνώριζε για το παιδί, ο τραγουδιστής απάντησε: «Όχι, κανείς δεν το ήξερε. Ο πατέρας μου περνούσε πολλά προφανώς, όμως το μυαλό του ήταν εν μέρει αλλού γιατί και η καρδιά του ήταν αλλού».

Ο Bono, ο οποίος έχει και ακόμη έναν αδερφό, τον Norman, σχολίασε στην συνέχεια τη σχέση του με τον πατέρα του, την οποία χαρακτήρισε ως «περίπλοκη».

«Είμαι σίγουρος ότι ήταν δύσκολος άνθρωπος. Και είχε πολλά στο μυαλό του. Δεν γνώριζε πολλά από όσα συνέβαιναν. Και εγώ καταλάβαινα ότι είχε πολλά να διαχειριστεί».

 Τον ερχόμενο Νοέμβριο, ο Bono πρόκειται να κυκλοφορήσει το memoir του,  Surrender: 40 Songs, One Story. Είμαστε σίγουροι ότι εκεί πρόκειται να διαβάσουμε πολλές ακόμη ιστορίες γύρω από τη σχέση του με την οικογένειά του και άλλες πτυχές του εαυτού του που δεν γνωρίζαμε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured