Ναταλία Πετρίτη

Το ποσό των $475,000 δώρισαν οι Rage Against The Machine σε οργανώσεις στήριξης των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών του Wisconsin και του Illinois, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν όσες πλήττονται από την ανατροπή του Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα εξέδωσε μια δήλωση στα social media στις 25 Ιουνίου, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να δωρίσει όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια των συναυλιών του στο Alpine Valley και το United Center για τον προαναφερθέντα σκοπό.

Οι ίδιοι συνέχισαν στην ανακοίνωσή τους, αναφέροντας ότι είναι αηδιασμένοι από την πρόσφατη ανατροπή του Roe v. Wade και δηλώνοντας ότι η απόφαση «θα έχει δυσανάλογες συνέπειες στις φτωχές και τις εργατικές κοινότητες, όπως και στους έγχρωμους και αυτόχθονες ανθρώπους».

«Όπως πολλές γυναίκες έχουν οργανώσει εμβληματικούς αγώνες αντίστασης απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις στη συλλογική αναπαραγωγική ελευθερία, πρέπει να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε» δήλωσε στο τέλος το συγκρότημα.

Το παράδειγμα των Rage Against The Machine φαίνεται πως ακολούθησε και η δημοφιλής rapper Lizzo, η οποία σε συνεργασία με τη Live Nation πρόκειται να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στην Planned Parenthood και σε άλλες οργανώσεις για τα δικαιώματα στην άμβλωση.

https://www.instagram.com/p/CfNgfa5r4qQ/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured