Ναταλία Πετρίτη

Σε δημοπρασία βγαίνει η κιθάρα του Kurt Cobain από το video clip του “Smells Like Teen Spirit”, το οποίο και γυρίστηκε το μακρινό πλέον 1991.

Η δημοπρασία με τίτλο Music Icons θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα και σε αυτή θα είναι διαθέσιμη η εν λόγω Fender Mustang για αριστερόχειρες, κατασκευασμένη το 1969. Αυτή πρόκειται να λάβει χώρα στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης, από τις 20 μέχρι και τις 22 Μαΐου, αλλά και online.

Η κιθάρα υπολογίζεται ότι θα φτάσει από τα $600,000 μέχρι και τα $800,000. Ο Cobain μάλιστα λάτρευε τις Mustangs, αναφέροντας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Guitar World το 1991 ότι αυτές είναι και οι αγαπημένες του.

«Είμαι αριστερόχειρας και δεν είναι πολύ εύκολο το να βρω μια καλής ποιότητας κιθάρα για αριστερόχειρες σε λογική τιμή», ανέφερε τότε ο Cobain στο περιοδικό. «Όμως από όλες τις κιθάρες στον κόσμο, η Fender Mustang είναι η αγαπημένη μου».

Στη δημοπρασία θα είναι διαθέσιμο και το Dodge Dart του Cobain από το 1965, μαζί με τις original πινακίδες και τον τίτλο ιδιοκτησίας που αναφέρει ότι αυτό ανήκε στον Cobain και την Courtney Love. Το αμάξι είχε αγοράσει η αδερφή του Cobain, Kim, έπειτα από τον θάνατό του. Αυτό εκτιμάται ότι θα φτάσει τα $400,000 με $600,000.

Στη δημοπρασία θα είναι διαθέσιμα και άλλα αντικείμενα του Cobain, όπως μια ζωγραφιά του Michael Jackson από τον ίδιο, το skateboard του, στο οποίο ήταν ζωγραφισμένος ο Eddie των Iron Maiden (και πάλι από τον ίδιο) και πολλά ακόμα.

Πολλά από τα αντικείμενα, όπως η Mustang και το Dodge Dart, θα συνοδεύονται από αποκλειστικά NFTs που σχετίζονται με τα εν λόγω memorabilia. Η κιθάρα, για παράδειγμα, θα συνοδεύεται από ένα ηχογραφημένο NFT με διηγήσεις του guitar tech του Cobain, Earnie Baily, αλλά και μια ψηφιακή εικόνα της κιθάρας, 360 μοιρών.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured