Ναταλία Πετρίτη

Στα χέρια της Warner Chappell Music και μετά από μήνες διαπραγματεύσεων πέρασαν τα δικαιώματα του έργου του David Bowie, τα οποία και πωλήθηκαν στο ποσό-μαμούθ των 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Η είδηση επιβεβαιώθηκε στις 3 Ιανουαρίου από το Variety.

Ο κατάλογος των δικαιωμάτων που πωλήθηκε στην Warner ξεκινά χρονολογικά από το 1968 και φτάνει μέχρι και το 2016, όταν και ο Bowie έφυγε από τη ζωή. Περιλαμβάνει μουσικά κομμάτια από τους 26 δίσκους που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά και τα δύο άλμπουμ του από το side project του με τίτλο Tin Machine. Στην ίδια συμφωνία περιλαμβάνεται και το «χαμένο» άλμπουμ του Bowie, Toy, το οποίο και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στις 7 Ιανουαρίου.  

Το 2021, η Warner Music είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να αποκτήσει τα δικαιώματα της μουσικής του Bowie, η οποία είχε κυκλοφορήσει επίσημα από τη  Sony Music. Πρόκειται για το τελευταίο μεγάλο deal της Warner Chappell, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αγοράσει τα δικαιώματα καλλιτεχνών όπως οι Bruno Mars, Cardi B, Quincy Jones, Anderson .Paak, Saweetie και George Michael, μεταξύ δεκάδων άλλων.

Σε σχετική του δήλωση, ο CEO της Warner Chappell Music, Guy Moot, ανέφερε: «Όλοι μας στην Warner Chappell είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που οι κληρονόμοι του David Bowie διάλεξαν εμάς ώστε να φροντίσουμε έναν από τους πιο καινοτόμους, επιδραστικούς και διαχρονικούς καταλόγους στην ιστορία της μουσικής. Πρόκειται όχι μόνο για εξαιρετικά τραγούδια, αλλά για επιτεύγματα που άλλαξαν τη ρότα της μοντέρνας μουσικής μια για πάντα».

Ο ίδιος συνέχισε: «Το όραμα του Bowie και η δημιουργική του ιδιοφυία τον οδήγησε στο να ξεπεράσει τα πάντα στιχουργικά και μουσικά – να γράψει κομμάτια που αμφισβήτησαν τον συντηρητισμό, άλλαξαν τη γενική συζήτηση και αποτέλεσαν κομμάτι της διεθνούς κουλτούρας. Η δουλειά του περιλαμβάνει τόσο τεράστια pop hits, όσο και πειραματικές περιπέτειες που ενέπνευσαν εκατομμύρια θαυμαστών και αμέτρητους καινοτόμους ανθρώπους, όχι μόνο στη μουσική, αλλά σε όλες τις τέχνες, τη μόδα και τα media. Ανυπομονούμε να φροντίσουμε αυτό το ανεπανάληπτο μουσικό σώμα με πάθος και προσοχή, αλλά και να δώσουμε ακόμη περισσότερη αξία στην κληρονομιά αυτού του εξαιρετικού πλάσματος».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured