Ναταλία Πετρίτη

Τα μέλη των Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova και Nika Nikulshina χαρακτηρίστηκαν και επίσημα από τη ρωσική κυβέρνηση ως «ξένοι πράκτορες», σύμφωνα με ρεπορτάζ των BBC News και Associated Press. Ο προσδιορισμός αυτός της ρωσικής κυβέρνησης δεν είναι άλλος από ακόμη μια προσπάθεια της ίδιας να καταπνίξει κάθε φωνή που εκφράζει ελεύθερα διαφωνίες ως προς την πολιτική που ασκεί, μειώνοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία όσων πολιτών της χώρας χαρακτηρίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι «ξένοι πράκτορες» στη Ρωσία είναι υποχρεωμένοι να επισυνάπτουν ένα disclaimer στις αναρτήσεις τους στα social media, σε news reports και σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια δήλωση.

Οι Pussy Riot έκαναν γνωστό τον πρόσφατο επίσημο χαρακτηρισμό τους από τη ρωσική κυβέρνηση μέσα από ένα tweet, στο οποίο ωστόσο δήλωσαν επίσημα ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν την επισήμανση disclaimer στις δηλώσεις τους και ότι σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά. «Η Ρωσία θα απελευθερωθεί», δήλωσαν οι ίδιες, ενώ μερικές ημέρες πριν έγινε γνωστό ότι η ρωσική κυβέρνηση ανάγκασε σε παύση λειτουργίας την ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Memorial, λόγω του ότι η ίδια δεν έφερε disclaimer στις δημόσιες αναρτήσεις της ότι πρόκειται για μια οργάνωση αποτελούμενη από «ξένους πράκτορες».

Η Tolokonnikova των Pussy Riot είχε συλληφθεί το 2012 και είχε περάσει δύο ολόκληρα χρόνια στη φυλακή μετά από διαμαρτυρία σε ρωσικό καθεδρικό ναό. Η Nikulshina είχε επίσης κρατηθεί στη φυλακή μαζί με άλλα μέλη των Pussy Riot μετά την εισβολή τους στο γήπεδο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου του 2018, που διεξήχθη στη Μόσχα.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured