Ναταλία Πετρίτη

Αντίθετο ήταν το Buckingham Palace με την εμφάνιση του Elton John στην κηδεία της Πριγκίπισσας Diana, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθαν στη δημοσιότητα.

Ο Elton John, που υπήρξε κοντινός φίλος της Πριγκίπισσας Diana, είχε ερμηνεύσει στην κηδεία της το κομμάτι “Candle In The Wind”, που όχι απλά έγραψε ιστορία και αποτελεί μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της τελετής, αλλά πούλησε μετέπειτα 33 εκατομμύρια κόπιες.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, το Buckingham είχε διαφωνήσει αρχικά, δικαιολογώντας την επιλογή του στη βάση του ότι οι στίχοι του κομματιού είναι «πολύ συναισθηματικοί».

Το Westminster Abbey είχε μάλιστα τοποθετήσει σε εγρήγορση έναν solo σαξοφωνίστα, στην περίπτωση που το Buckingham εμπόδιζε την τελευταία στιγμή τον John από το να εμφανιστεί για το κομμάτι.

Τελικά ήταν ο ίδιος ο ιερέας του Westminster που έπεισε το Buckingham ώστε ο Elton John να ερμηνεύσει το “Candle In The Wind”, διαβεβαιώνοντάς το ότι η ερμηνεία αυτή θα σήμαινε πολλά για τα εκατομμύρια ανθρώπων που ήταν συντετριμμένοι μετά τον θάνατο της Πριγκίπισσας.

Ο ίδιος μάλιστα ο ιερέας είχε αποκαλέσει την κίνηση αυτή ως «η ποπ κουλτούρα στα καλύτερά της», μιας που το τραγούδι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό από τον βρετανικό λαό και ραδιοφωνικό hit που έφερνε κοντά τον κόσμο.

Η ερμηνεία του “Candle In The Wind” από τον Elton John: 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured