Ναταλία Πετρίτη

Οι ABBA, η Adele και ο Ed Sheeran συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ευθύνονται για μια διόλου αμελητέα αύξηση στις πωλήσεις CD του τελευταίου διαστήματος.

Σύμφωνα με σχετικό report του Music Week, οι πωλήσεις CD έχουν αυξηθεί σημαντικά την τελευταία χρονιά, με το ποσοστό στο χρονικό διάστημα 8 Οκτωβρίου με 3 Δεκεμβρίου να ανέρχεται στο 15% πάνω σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020.

Η αύξηση σχετίζεται αναμφίβολα με το γεγονός ότι τα καταστήματα πώλησης δίσκων είναι ανοιχτά αυτή τη χρονιά, όμως μεγάλη ήταν η βοήθεια λόγω των νέων κυκλοφοριών σημαντικών καλλιτεχνών το εν λόγω διάστημα.

Ενδεικτικά, μόνο η Adele και ο δίσκος της, 30, βοήθησαν ώστε την εβδομάδα κυκλοφορίας του οι πωλήσεις δίσκων να εκτιναχθούν κατά 41,3%, με την ίδια να πουλά 158,772 κόπιες σε επτά μόλις ημέρες.

Άλλα releases που βοήθησαν στην επιστροφή στο format του CD αυτή τη χρονιά ήταν ο δίσκος του Sam Fender, Seventeen Going Under, το Music Of The Spheres των Coldplay, η επιστροφή του Elton John με το Lockdown Sessions, αλλά και αυτή της Taylor Swift με το Red (Taylor’s Version).

Το εντυπωσιακό αυτό CD revival έρχεται σχεδόν στην 40η επέτειο από την κυκλοφορία του συγκεκριμένου format, που θα συμπληρωθεί το 2022.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured