Λιγότερο από το 23% της μουσικής που ακούμε προέρχεται από γυναίκες μουσικούς

Σύμφωνα με νέα έρευνα σε 800 κορυφαία τραγούδια της περιόδου 2012-2019.

news.team
news.team

Μια νέα έρευνα διεξήχθη στο  Annenberg Inclusion Initiative του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καλιφόρνια για τη συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγή της pop μουσικής. 

Η έρευνα έψαξε ανάμεσα σε 800 κορυφαία τραγούδια (από τους Hot 100 Year-End πίνακες του Billboard) της περιόδου 2012-2019, για το φύλο και την καταγωγή/εθνικότητα των καλλιτεχνών, των συνθετών και των παραγωγών των κομματιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως λιγότερο από το 23% των καλλιτεχνών ήταν γυναίκες -ενώ, όταν περνάμε στην παραγωγή, το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει μόλις το 2%.

Ακόμα, ερευνήθηκαν κι οι υποψηφιότητες στις 5 βασικές κατηγορίες Grammys (Δίσκος της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς, Ηχογράφηση της Χρονιάς, Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης, Παραγωγός της Χρονιάς). Έτσι, ενώ οι υπoψηφιότητες γυναικών σημειώνουν γενικά άνοδο, δεν ξεπέρασαν σε καμία περίπτωση το 28,1% επί του συνόλου, ενώ, μέχρι το 2017 το ποσοστό αυτό έφτανε μόλις το 6,4%.

Οι γυναίκες στην pop μουσική αποτελούν το 32% των καλλιτεχνών, ενώ στο hip hop το ποσοστό αυτό πέφτει στο 12,3%.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ήταν αναμενόμενο, δε θα δούμε φέτος Red Hot Chili Peppers...

Και θα πιάσει σύντομα δουλειά στην πατρίδα τους, το Σιατλ.

Το "What Drives Us" θα μιλάει για τη ζωή των μουσικών σε περιοδεία και σε αυτό θα δούμε μεταξύ άλλων τους Flea, Lars

FEATURED TODAY

Η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το Maze και ο Γιώργος Καρανικόλας μιλάει στον Θανάση Μήνα για τη δημιουργία του άλμπουμ.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την εβδομάδα γιορτάζει 1 χρόνο και 50 Παρατηρητήρια επιτυχίες, με μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ελένη Τζαννάτου αλλά και δίνοντας το μικρόφωνο στα μέλη του ΚΨΜ.

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.
Top