news.team

φωτογραφία: Jenna Foxton

Αν και κέρδισαν δημοσιότητα στον εναλλακτικό Τύπο χάρη στην ένταξή τους στην ψυχεδελική αναβίωση των ύστερων '00s, οι Αμερικανοί Yeasayer είχαν πιο «πειραματικές» διαθέσεις για το pop/rock στυλ που λάνσαραν το 2007 με το άλμπουμ All Hour Cymbals (Βρετανία #143) -έναν χρόνο μετά τη συγκρότησή τους στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους στάθηκε το άλμπουμ του 2012 Fragrant World (το 2ο τους για τη Secretly Canadian), το οποίο τους έφερε στο #44 των Η.Π.Α. και στο #82 της Βρετανίας. Τελευταία τους παρουσία ήταν το 2019 με το δικής τους παραγωγής και έκδοσης Erotic Reruns, που όμως απέτυχε να μπει στα 200 πρώτα της Αμερικής (έμεινε στο #218).

Και ίσως αυτό να στάθηκε καταλύτης για την απόφασή τους να διαλυθούν, ύστερα από 13 χρόνια δράσης. Οι Chris Keating, Ira Wolf Tuton και Anand Wilder δεν αποκάλυψαν πάντως πολλά για το γιατί, απλά ανακοίνωσαν μέσα από το Instagram της μπάντας ότι «αποφασίσαμε ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Και είναι μια απόφαση που δεν πήραμε με βιασύνη και ελαφρότητα».

{youtube}6m1O5i6oUTI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured