Μία άγνωστη συναυλία του Sun Ra στο Κάλιζ της Πολωνίας (1986), έδωσε μία από τις καλύτερες τζαζ κυκλοφορίες της χρονιάς που φεύγει

Ακούστε ολόκληρο το Live In Kalisz 1986

news.team
news.team
Γεννήθηκε και πέθανε στο Birmingham της Αλαμπάμα και επισήμως έφερε το όνομα Herman Poole Blount, το οποίο όμως δεν σήμαινε τελικά τίποτα σε κανέναν. Ούτε καν στον ίδιο, αφού προτιμούσε το Sun Ra, με το οποίο και τον έμαθε ο μουσικόφιλος κόσμος, καταχωρώντας στον στην ιστορία ως μία από τις πιο ξεχωριστές φιγούρες στο τζαζ στερέωμα. Πατώντας μάλιστα εδώ, μπορείτε να διαβάσετε ένα σπέσιαλ αφιέρωμα του Βαγγέλη Πούλιου στη μυθο-ποιητική του.

Πάνε πολλά χρόνια βέβαια αφότου πέθανε ο Sun Ra. Και παρά τη συνεχή συναυλιακή δράση των Sun Ra Arkestra υπό τη διεύθυνση του ακαταπόνητου Marshall Allen, το να ακούγαμε ξανά δική του, άγνωστη μουσική φαινόταν ως υπόθεση από καιρό τελειωμένη.

Κι όμως. Αν και κανείς δεν φαινόταν να έχει επίγνωση, σε κάποιο υπόγειο στο Kalisz (Κάλιζ) της κεντρικής Πολωνίας υπήρχε μια κασέτα με ολόκληρη τη συναυλία που έδωσαν εκεί ο Sun Ra και η Arkestra του πίσω στον Δεκέμβρη του 1986, όταν επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη χώρα αυτή της ανατολικής Ευρώπης.

Η κασέτα βρέθηκε τυχαία γύρω στο 2015 και έκτοτε η Lanquidity Records έβαλε τα δυνατά της ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει επίσημα, φέρνοντας τον Marcin Cichy της Ninja Tune για να αναλάβει το mastering.

Οι προσπάθειες στέφθηκαν λοιπόν με επιτυχία και πλέον προσθέτουμε στη δισκογραφία του Sun Ra το Live In Kalisz 1986, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και κάποιον καιρό, γενόμενο μία από τις σημαντικότερες τζαζ εκδόσεις της χρονιάς που φεύγει. Μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο μέσω BandCamp εδώ, απ' όπου τρέχουν και οι παραγγελίες για τη βινυλιακή μορφή του (180 γραμμάρια).

Το βινύλιο περιέχει κι ένα συνοδευτικό κείμενο του Sebastian Jóźwiak της Astigmatic Records, σε αγγλική μετάφραση της Magda Marcinkowska.

Διάβασε επίσης: Αν έχεις βαρεθεί απλά να βλέπεις τηλεόραση, σου έχουμε μία πιο διασκεδαστική λύση!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν δεν σας έφτασε το ηχητικό από το live στον Λυκαβηττό, οι Radiohead κάνουν διαθέσιμες ολόκληρες συναυλίες τους στο

Ένα παγκόσμιο event για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Τώρα ξέρετε τι

FEATURED TODAY

Η Τάνια Σκραπαλιώρη ρίχνει στο ρινγκ το βιβλίο του Nick Hornby κι αυτό, 25 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που μπήκε στα ράφια των ...

Ο Ζώης Χαλκιόπουλος στο Diggin' αυτής της εβδομάδας κατεβάζει από το ράφι το After the Heat, τον δίσκο στον οποίο ο Brian Eno έδωσε τα χέρια με τους

 

H Ελένη Τζαννάτου σβήνει κεράκια στην σειρά του David Lynch που στις 8 Απριλίου του 1990 άλλαξε την τηλεόραση όπως την ξέραμε και ...

Top
0
Shares
0
Shares