news.team

φωτογραφία: Harald Oimoen

Το φθινόπωρο του 2002, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ξεκινούσε το Gagarin, στο 205 της Λιοσίων, θέλοντας -κατά δήλωσή του- να γίνει κάτι παραπάνω από ένας ακόμα συναυλιακός χώρος: «Αυτό που μας έκαιγε πάνω απ’ όλα, ήταν ένα δημιουργικό άσυλο κόντρα στο mainstream, που θα συμφιλίωνε τις δύο μεγάλες μας αγάπες, τη μουσική – και ιδιαίτερα, αυτό που αποκαλούμε για λόγους ενδοσυνεννόησης "ροκ εν ρολ" - και τον κινηματογράφο».

Κι αυτό που πάνω από όλα πέτυχε την ένωση, ήταν το 1ο Gimme Shelter Film Festival.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε φέτος μία ακόμα σαιζόν και συνεχίζει δυναμικά τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, με το ντοκιμαντέρ του Adam Dubin Murder In The Front Row: Τhe San Francisco Bay Area Thrash Metal Story (2019, διάρκεια 92 λεπτά), το οποίο εξιστορεί την πορεία της τοπικής thrash metal σκηνής του Bay Area (Καλιφόρνια) προς την παγκόσμια καταξίωση.

Το φιλμ του Dubin έχει χαρακτηριστεί ως «κοινωνικό δοκίμιο» για μια ολόκληρη εποχή και περιλαμβάνει συζητήσεις με τους Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Exodus, Testament κ.ά., οι οποίες φωτίζουν ευκρινέστερα μια κουλτούρα που βασιζόταν σε ανταλλαγές κασετών χέρι-με-χέρι, σε fanzines και σε demo ηχογραφήσεις.

Η βραδιά στο Gagarin θα ανοίξει στις 21.00, με σύντομο live του συγκροτήματος Memorain. Κατόπιν, στις 21.40, θα πουν δυο λόγια για την ταινία ο Χάκος Περβανίδης (αρχισυντάκτης Metal Hammer, παρουσιαστής TV WAR), ο Κώστας Χρονόπουλος (διευθυντής Metal Hammer) και o Σάκης Φράγκος (αρχισυντάκτης Rock Hard, ραδιοφωνικός παραγωγός). Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει στις 22.00.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ (ηλεκτρονική προπώληση εδώ).

{youtube}JImsHFVztGI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured