news.team

Έχουν περάσει από χίλια κύματα στην 23χρονη ιστορία τους οι Coldplay. Στις αρχές των '00s χαιρετίστηκαν ευρέως ως τα νέα «χρυσά» παιδιά της εναλλακτικής Βρετανίας -τίτλο που υπερασπίστηκαν με τα άλμπουμ Parachutes (2000) και A Rush Of Blood To The Head (2002)- μα στη συνέχεια έχασαν αυτήν την εμπιστοσύνη. Κέρδισαν εντούτοις τα μαζικά ακροατήρια, βρέθηκαν να συνεργάζονται με τον Brian Eno και πλέον φιγουράρουν ανάμεσα στις ελάχιστες μεγάλες δυνάμεις του pop/rock ήχου.

Το γκρουπ του Chris Martin είχε φανεί τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2018, όταν κυκλοφόρησε το Global Citizen EP με το ψευδώνυμο Los Unidades. Τώρα, όμως, βρίσκεται καθ' οδόν για πλήρη δισκογραφική επιστροφή, στα πλαίσια της οποίας έγινε πριν λίγη ώρα η παράλληλη δημοσίευση 2 φρέσκων τραγουδιών: τα λένε "Daddy" και "Champion Of The World" και μπορείτε να τα ακούσετε διαδοχικά, στους παρακάτω συνδέσμους -το "Daddy" έχει μάλιστα και ένα όμορφο επίσημο βιντεοκλίπ, φτιαγμένο από την Åsa Lucander.

{youtube}OWhiCkEY-Yk{/youtube}

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως και το "Champion Of The World", καθώς οι Coldplay προσφέρουν συνθετικό credit στον αδικοχαμένο Scott Hutchison των Frightened Rabbit, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2018, μόλις στα 36 του, σκορπίζοντας τη θλίψη στον indie κόσμο.

Και τα 2 νέα τραγούδια προλογίζουν το άλμπουμ Everyday Life, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Parlophone αύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

{youtube}nE9cCb-s_UY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured