Από τους LCD Soundsystem στη σόλο καριέρα, με επιρροές από Ursula K. Le Guin

Ακούστε το "Kemmer" της Gavilán Rayna Russom, με φωνητικά από την Cosey Fanni Tutti

news.team
news.team
Αν και κατάγεται από το Providence του Ρόουντ Άιλαντ, η 45χρονη Gavilán Rayna Russom εδρεύει στη Νέα Υόρκη, όπου δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια ως multimedia καλλιτέχνιδα και συνθέτρια ηλεκτρονικής μουσικής.

Τη μεγάλη όμως δημοσιότητα την κέρδισε γενόμενη μέλος των LCD Soundsystem το 2003, ως κιμπορντίστρια. Πόστο που κράτησε ως τη διάλυση του γκρουπ το 2011 και ανέλαβε ξανά το 2015, όταν ο James Murphy την κάλεσε στο reunion.

Τώρα, λοιπόν, έφτασε η ώρα να αξιοποιήσει αυτή τη δημοτικότητα βγάζοντας το πρώτο της σόλο άλμπουμ με το όνομά της: λέγεται The Envoy και πατώντας εδώ μπορείτε να ακούσετε μέσω SoundCloud το τραγούδι "Kemmer", με φωνητικά από την περίφημη Cosey Fanni Tutti.

Όπως αποκάλυψε η Russom μιλώντας στη Michelle Kim του them, το άλμπουμ αντλεί την έμπνευσή του από το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας της Ursula K. Le Guin The Left Hand Of Darkness. Αυτό μάλιστα που την κέρδισε πέρα από την πυκνότητα της περιγραφής προσώπων, τοποθεσιών και εμπειριών, ήταν «μια ριζοσπαστική ιδέα περί φύλου, η οποία μου φαίνεται εφικτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρεμπέτης ήταν 65 ετών και έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη.

Μιας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε χωρίς άδεια μουσική του Καναδού.

Στα credits του Club Future Nostalgia θα δούμε ονόματα όπως αυτά της Madonna, της Gwen Stefani και ...

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Virginie Despentes που χτίζει ένα σύμπαν γεμάτο αντι-ήρωες και πολλή μουσική στο

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, σας εύχεται καλές διακοπές με

Top