news.team

Στα 71 του χρόνια σήμερα, ο Bill Ward χαίρει γενικού σεβασμού και εκτίμησης, όντας ο πρώτος ντράμερ των Black Sabbath κι αυτός που έπαιξε στα κλασικότερα άλμπουμ τους.

Η διαδρομή μαζί τους, ωστόσο, έληξε μέσα σε ένα θολό τοπίο μετά την ηχογράφηση του Heaven And Hell (1980), σε μια περίοδο όπου ο Ward είχε χαθεί σε καταχρήσεις αλκοόλ και ναρκωτικών. Σύμφωνα μάλιστα με τον Tony Iommi, δεν ανακοίνωσε καν στην υπόλοιπη μπάντα ότι αποχωρούσε, απλά πήρε τηλέφωνο τον Ronnie James Dio και, μεταξύ άλλων, του είπε «I'm off then, Ron».

Το αμέσως επόμενο διάστημα βρέθηκε σε ένα γκρουπ ονόματι Max Havoc, ωστόσο το 1983 γύρισε στους Black Sabbath για το άλμπουμ Born Again. Παρότι δεν ακολούθησε την τότε περιοδεία υποστήριξης για λόγους υγείας, παρέμεινε ο επίσημος ντράμερ ως το 1984, όταν και αποχώρησε ξανά, σε μια φάση που το γκρουπ δούλευε σε demo ηχογραφήσεις με τον David Donato.

Η ιστορία του μαζί τους δεν είχε τελειώσει, αν και έμελλε να έχει άσχημο φινάλε: θα επέστρεφε ξανά το διάστημα 1997-2006, ενώ πήρε μέρος και στο πολύκροτο reunion του 2011 με τον Ozzy Osbourne, αποχωρώντας ωστόσο το 2012 σε πικρό κλίμα, επικαλούμενος διαφορές ως προς το συμβόλαιό του, για να φτάσει τελικά σε μια δημόσια αντιπαράθεση με τον Ozzy, ο οποίος τον κάλεσε «να σταματήσει να παίζει το θύμα» και αποκάλυψε πως έφυγε γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της 16μηνης παγκόσμιας περιοδείας που θα ακολουθούσε το άλμπουμ του 2013 13.

Παρά ωστόσο τα διάφορα προβλήματα υγείας που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και τις αρκετές επισκέψεις σε νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια, ο Ward έβγαλε το 2015 το 3ο του σόλο άλμπουμ Accountable Beasts, ενώ το 2016 έπαιξε με ένα γκρουπ ονόματι Day Οf Errors. Ενώ όμως αναμενόταν κάποιο άλμπουμ με αυτούς, επιστρέφει τώρα στο προσκήνιο συστήνοντάς μας τους Bill Ward Band δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα κι ένα τραγούδι με τίτλο "Once This Was A Road": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Once This Was A Road" δείχνει να αποτελεί προάγγελο κάποιου άλμπουμ, για το οποίο ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα ασφαλείς πληροφορίες.

{youtube}ciVxtlSZfIg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured