Είναι αλήθεια ότι ο σχηματισμός των Prophets Of Rage το 2016 λειτούργησε για πολλούς fans ως υποκατάστατο για το κενό που άφησαν οι Rage Against The Machine, αναστέλλοντας την κοινή τους δράση το 2011. Άλλωστε ήταν δημιούργημα του βασικού τους κιθαρίστα Tom Morello, τον οποίον έσπευσαν να πλαισιώσουν ο μπασίστας και ο ντράμερ αυτών (Tim Commerford και Brad Wilk), άσχετα αν τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στη συμμετοχή του B-Real των Cypress Hill και των Chuck D & DJ Lord από τους Public Enemy.

Βαθμιαία, όμως, οι Prophets Of Rage έδειξαν να εδραιώνονται ως κάτι παραπάνω, καθώς ό,τι μπορεί να έλειπε από τη δισκογραφία αναπληρωνόταν και με το παραπάνω στις live εμφανίσεις -κάτι που διαπιστώσαμε κι εμείς στην Ελλάδα τον φετινό Αύγουστο, όταν πραγματικά σάρωσαν το κατάμεστο Tae Kwon Do (δείτε εδώ τι έγραψε για τη βραδιά ο ανταποκριτής μας Ανδρέας Κύρκος).

Ωστόσο, τα νέα για τον ανασχηματισμό των Rage Against The Machine φαίνεται ότι δεν αφήνουν περιθώρια να συνεχιστούν οι Prophets Of Rage ως ένα παράπλευρο εγχείρημα. Ανακοινώθηκε έτσι και επισήμως η διάλυσή τους, με τον B-Real να ευχαριστεί τους fans με μήνυμα στο προσωπικό του Instagram, γράφοντας ότι το διάστημα που πέρασε δίπλα στους Chuck D & Tom Morello ήταν καταπληκτικό: «ελπίζω ότι κάναμε εντύπωση και ότι η μουσική υπήρξε πηγή έμπνευσης για όσους τη χρειάζονταν». Μήνυμα έστειλε όμως και ο Chuck D, μέσω Twitter, γράφοντας ότι το γκρουπ υπήρξε «μια έντιμη αποστολή αλήθειας, στις ώρες του χάους».

Παραμένει πάντως άγνωστο, για την ώρα, αν θα δούμε τελικά να εκδίδεται το 2ο άλμπουμ των Prophets Of Rage που έδειχναν να έχουν σχεδόν τελειωμένο και επρόκειτο να διαδεχθεί το ντεμπούτο τους Prophets Of Rage του 2017 (Η.Π.Α. #16, Βρετανία #6, Αυστραλία #11, Γαλλία #16, Καναδάς #17, Γερμανία #14).

{youtube}6ad4MH7fMLs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured