news.team

Ξεκινώντας το 1997 από τη μικρή πόλη Joensuu της ανατολικής Φινλανδίας, οι Insomnium αφομοίωσαν τα μαθήματα της σουηδικής melodeath σχολής (At The Gates, Dark Tranquillity και In Flames), πετυχαίνοντας να γίνουν από τους κύριους εκφραστές της μουντάδας και της μελαγχολίας εκείνης που πολλάκις έχει συνδεθεί με τη σκληρή μουσική παρακαταθήκη του σκανδιναβικού Βορρά. 

Όπως μάλιστα διαπιστώσαμε και μέσα στο 2018, όταν φάνηκαν για συναυλία στην Αθήνα, έχουν πολλούς φίλους και στη χώρα μας (θυμηθείτε τι έγραψε για τη βραδιά ο ανταποκριτής μας Γιάννης Καγκελάρης, πατώντας εδώ).

Τελευταία τους δουλειά μέχρι σήμερα ήταν το άλμπουμ του 2016 Winter's Gate, το οποίο τους χάρισε το πρώτο τους νούμερο 1 στην πατρίδα Φινλανδία, καθώς κι ένα #19 στη Γερμανία. Τώρα, όμως, επιστρέφουν με ένα καινούριο τραγούδι ονόματι "Heart Like A Grave": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησαν γι' αυτό οι Vesa Ranta & Aapo Lahtela, με φόντο το πανέμορφο Εθνικό Πάρκο Koli. 

«Το υφάναμε με θλίψη και μελαγχολία το νέο μας τραγούδι», δήλωσαν σχετικά οι Insomnium, «κοιτώντας πίσω στις χρυσές μέρες της νιότης, όταν όλα έμοιαζαν πιο φωτεινά και υπήρχε ελπίδα για καλύτερες ημέρες».

Το "Heart Like A Grave" προλογίζει ένα νέο άλμπουμ που επίσης λέγεται Heart Like A Grave, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου από τη Century Media. 

{youtube}Xy5KAHD2uak{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured