φωτογραφία: Richard Shotwell

Γέννημα-θρέμμα της Βαλτιμόρης, ο Ric Ocasek έμελλε να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή του στο Κλίβελαντ του Οχάιο, όπου μετακόμισε με την οικογένειά του στα 16: παράτησε το πανεπιστήμιο και κυνήγησε το όνειρο της μουσικής.

Το πρώτο γκρουπ λεγόταν ID Nirvana και έδρασε στα φοιτητικά στέκια γύρω από το Ohio State University το 1968. Αλλά η καθοριστική στιγμή ήταν ο σχηματισμός των Cars το 1976, όταν πλέον ο Ocasek βρισκόταν στη Βοστώνη: ως το 1988, οπότε διαλύθηκαν, κέρδισαν κοινό και κριτικούς, αφήνοντας πίσω τους επιτυχίες σαν το "Drive" (Η.Π.Α. #3, Βρετανία #4), το Shake It Up (Η.Π.Α. #4) ή το "My Best Friend's Girl" (Η.Π.Α. #35, Βρετανία #3).

Οι Cars επανασυνδέθηκαν το διάστημα 2010-2011 και επέστρεψαν μάλιστα στη δισκογραφία, ενώ έκαναν ένα ακόμα σύντομο reunion το 2018. Στο μεταξύ, ο Ocasek είχε λανσάρει μια σόλο καριέρα ήδη από το 1982, με τελευταίο σταθμό το άλμπουμ Nexterday του 2005.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αμερικάνικο Τύπο, ο Ric Ocasek βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη τα ξημερώματα, από την πρώην γυναίκα του. Ήταν 75 ετών και οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας είναι ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

{youtube}-mvwam3GLBY{/youtube} 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured