news.team

φωτογραφία: Silvia Grav

Με 20 (και κάτι) χρόνια δράσης, οι Cult Of Luna από την Umeå της Σουηδίας χαίρουν πλέον ευρείας αναγνώρισης ως μία από τις μπάντες που πήγαν ένα βήμα πιο μπροστά την υπόθεση του σύγχρονου σκληρού ήχου. 

Το τελευταίο τους άλμπουμ Mariner (2016) υπήρξε ιδιαίτερος σταθμός σε αυτήν τη διαδρομή, καθώς τους βρήκε να συνεργάζονται με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Julie Christmas, γνωστή από τη δράση της στο noise rock με τους Make Out Of Babies. Ο δίσκος είχε ως θέμα του την εξερεύνηση του Διαστήματος και τους έστειλε στο #28 των σουηδικών charts, δίνοντας την ευκαιρία να τους δούμε και live στην Ελλάδα (μαζί μάλιστα με την Christmas) στην 2η μέρα της Post-Mortem edition του Smoke The Fuzz Festival 2016: πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι έγραψε για τη βραδιά ο ανταποκριτής μας Γιάννης Καγκελάρης. 

Τώρα, οι Cult Of Luna είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Και, ως προπομπό του, δημοσιεύουν τώρα ένα βιντεοκλίπ για το ολοκαίνουριο τραγούδι "Lay Your Head To Rest": το σκηνοθέτησε ο Johannes Persson μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Lay Your Head To Rest" προέρχεται από το νέο άλμπουμ A Dawn To Fear, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου από τη Metal Blade. Η μπάντα θα το υποστηρίξει περιοδεύοντας στην Ευρώπη από τις 11 Οκτωβρίου και μετά, οπότε είναι πιθανό ότι θα ξαναπεράσουν και από τη χώρα μας -η οποία δεν έχει περιληφθεί πάντως στις αρχικές ημερομηνίες.  

{youtube}ZMjBfHWrWsQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured