Υπήρξε η πιο συζητημένη μουσική δίκη των τελευταίων χρόνων, λαμβάνοντας μεγάλη δημοσιότητα ακόμα και στα πολύ mainstream μέσα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενώ όμως όλοι νομίζαμε ότι είχε κριθεί οριστικά πίσω στο 2016, σχετικές εξελίξεις συνεχίζουν να τρέχουν.

Ο λόγος για την προσφυγή των κληρονόμων του Randy "California" Wolfe ενάντια στους Led Zeppelin, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι ξεσήκωσαν το εναρκτήριο riff του θρυλικού "Stairway To Heaven" από το instrumentan "Taurus" των Spirit (1968). Στο δικαστήριο ακούστηκαν μάλιστα σκληρά λόγια, με τους κατήγορους να αποκαλούν τον Jimmy Page «υποτιθέμενο» συνθέτη, ακόμα και «session μουσικό», προξενώντας την οργισμένη αντίδρασή του. Ακόμα και ο δικαστής Gary Klausner έχασε μάλιστα την υπομονή του με τον δικηγόρο Francis Malofiy, κάνοντάς του αυστηρή σύσταση σε κάποιο σημείο, να σταματήσει να ρωτάει τον Page άσχετα πράγματα.

Τον Ιούνιο του 2016, πάντως, το σώμα των ενόρκων αποφάνθηκε ότι οι Led Zeppelin ήταν αθώοι, καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία δεν αποδείκνυαν κάποια κλεψιά από μέρους τους.  

Πρόσφατα, ωστόσο, οι δαιμόνιοι δικηγόροι των κληρονόμων του Randy California πέτυχαν να εκμεταλλευτούν ορισμένες λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί δικαστική απόφαση να ξανανοίξει η υπόθεση. Οι λοβιτούρες όμως αυτές προξένησαν τη δυσφορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., το οποίο παρενέβη και επισήμως, παίρνοντας το μέρος των Led Zeppelin, καθώς θεωρεί οριστική τη δικαίωσή τους στη δίκη του 2016 και δεν βλέπει κάποια παρατυπία στις λεπτομέρειες. 

Παρά ταύτα, δεν μπορεί να εμποδίσει τη νέα δικάσιμο, η οποία ορίστηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου, σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. Πολλοί θεωρούν, πάντως, ότι μια τόσο βαρυσήμαντη παρέμβαση, θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει οριστική τελεία στην όλη υπόθεση.

{youtube}gFHLO_2_THg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured