Το αεροπλάνο που πήρε η Patsy Cline στο Kansas City πίσω στο 1963 για να πάει πίσω στο σπίτι της στο Winchester της Βιρτζίνια μετά από μια φιλανθρωπική συναυλία, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. Αντιθέτως, έπεσε λόγω κακοκαιρίας στα περίχωρα του Camden στο Τενεσί, σκοτώνοντας τόσο την ίδια, όσο και τους συνεπιβάτες της.

Παρότι ήταν μόλις 30 ετών τότε, η Patsy Cline είχε πετύχει να γίνει μία μεγάλη σταρ της μουσικής country -και έμελλε να καταστεί σημείο αναφοράς για πολλές νεότερες ερμηνεύτριες μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν. Ο μύθος της, μάλιστα, πέρασε και στον κινηματογράφο μέσω βιογραφιών, με την πιο διάσημη να είναι το Sweet Dreams του Karel Reisz (1985), όπου την ενσάρκωσε η Jessica Lange. 

Πέντε χρόνια πριν (1980), ωστόσο, είχε γυρίσει και ο Michael Apted το φιλμ Coal Miner's Daughter, εξιστορώντας τη ζωή μίας ακόμα μεγάλης κυρίας της country, της Loretta Lynn. Καθώς η Lynn ήταν πολύ φίλη με την Cline, η Beverly D'Angelo ανέλαβε να παίξει την τελευταία -ερμηνεύοντας μάλιστα η ίδια τα τραγούδια της.

Σε αυτήν ακριβώς τη φιλία εδράζεται λοιπόν τώρα μια νέα κινηματογραφική απόπειρα: λέγεται Patsy Αnd Loretta, τη σκηνοθετεί η Callie Khourie και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο επίσημο trailer. 

«Πόσο αγαπούσα την Patsy», θυμάται η 87χρονη (πλέον) Lynn, «έσπασε η καρδιά μου όταν τη χάσαμε. Διασκεδάζαμε τόσο πολύ οι δυο μας, κάθε που βρισκόμασταν μαζί».

Τον ρόλο της Patsy Cline πήρε η Megan Hilty, ενώ τη Loretta Lynn θα παίξει η Jessie Mueller. Η ταινία θα βγει στα σινεμά στις 19 Οκτωβρίου.

{youtube}NH0Xtp_Fwvg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured