news.team

Όταν βγήκε το The Soft Parade πίσω στον Ιούλιο του 1969, οι Doors ήταν μια ήδη φτασμένη και διάσημη μπάντα, καθώς με το αμέσως προηγούμενο άλμπουμ τους Waiting For The Sun είχαν κατακτήσει ακόμα και το νούμερο 1 της πατρίδας Αμερικής (κι ένα #16 στη Βρετανία).

Το The Soft Parade δεν πήγε αναλόγως καλά: πέτυχε να φτάσει στο #6 των Η.Π.Α., αλλά πάτωσε στη Βρετανία. Ήταν επίσης ένα παράξενο άλμπουμ, αφού και ο παραγωγός Paul A. Rothchild είχε εισηγηθεί αλλαγή πλεύσης στον ήχο της μπάντας, αλλά και ο Jim Morrison είχε τόσο χαθεί στα προσωπικά του θέματα, ώστε το κύριο δημιουργικό βάρος έπεσε στον κιθαρίστα Robby Krieger. Οι κριτικοί το βρήκαν μέτριο (αν δεν το έθαψαν) και αρκετοί πιστοί ως τότε fans ξενέρωσαν, θεωρώντας ότι οι Doors πήγαν στην ποπ μεριά των πραγμάτων.

Μισό αιώνα μετά, το The Soft Parade παραμένει αμφιλεγόμενο. Κάτι όμως που δεν θα σταματήσει τους εναπομείναντες Doors από το να γιορτάσουν τα 50 αυτά χρόνια, με μια σπέσιαλ επανέκδοση, που θα εμφανιστεί στα δισκοπωλεία στις 18 Οκτωβρίου.

Το μεγάλο «τυράκι» για τους fans θα είναι τα 12 ως τώρα ακυκλοφόρητα κομμάτια που θα συμπεριληφθούν στην έκδοση ως bonus, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ακούσουμε το υλικό του δίσκου σε μια πιο πρώιμη, απογυμνωμένη μορφή, χωρίς τις ποπ παρεμβάσεις στην ενορχήστρωση που δίχασαν το κοινό του 1969. Θα υπάρξουν όμως και 3 εντελώς άγνωστα τραγούδια, τα οποία κόπηκαν στην τελική ευθεία.

{youtube}8lVqEchxIxw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured