Ενθουσιασμός σε μεγάλο φάσμα ακροατών για το νέο τραγούδι των Opeth

Ακούστε το "Heart Ιn Hand" σε δύο διαφορετικές εκδοχές (στα σουηδικά και στα αγγλικά)

news.team
news.team

φωτογραφία: Stuart Wood

Πάνε ασφαλώς πολλά χρόνια απ' όταν οι Opeth άνοιξαν τα σύνορα του ήχου τους, κερδίζοντας ακροατές από ένα ευρύτερο rock φάσμα (είτε με progressive, είτε με alternative συμπάθειες). 

Η τομή χρονολογείται ήδη στο Blackwater Park του 2001 -άλμπουμ που θα βρείτε σε πολλές λίστες με «τα καλύτερα» των '00s- αλλά καλά κρατεί και στην τρέχουσα δεκαετία, όπου το γκρουπ του Mikael Åkerfeldt αναδείχθηκε και σε εμπορική δύναμη: το τελευταίο μέχρι σήμερα άλμπουμ τους Sorceress (2016), έφτασε στο #7 της πατρίδας Σουηδίας, στο #24 των Η.Π.Α., στο #11 της Βρετανίας, στο #7 της Αυστραλίας, στο #29 της Γαλλίας, στο #13 του Καναδά και στο #1 της Γερμανίας. 

Το ενδιαφέρον για τη συνέχεια ήταν λοιπόν ήδη μεγάλο και αυτές τις μέρες δόθηκε επιτέλους το σινιάλο της επιστροφής, καθώς δημοσιεύτηκε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι και μάλιστα εις ...διπλούν: στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, μπορείτε να το ακούσετε ως "Heart Ιn Hand" στα αγγλικά και ως "Hjärtat Vet Vad Handen Gör" στα σουηδικά!

Το φρέσκο τραγούδι έγινε δεκτό με ενθουσιασμό σε ευρύ φάσμα μουσικόφιλων, όπως φάνηκε από τα posts στα διεθνή social media κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Προλογίζει δε το νέο άλμπουμ In Cauda Venerum, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Moderbolaget και τη Nuclear Blast σε δύο διαφορετικές εκδοχές -μία στα σουηδικά και μία στα αγγλικά. 

«Η εκδοχή στα σουηδικά είναι το βασικό άλμπουμ», εξήγησε ο Åkerfeldt, «γιατί το έναυσμα της δημιουργίας μας το έδωσε η προοπτική να ηχογραφήσουμε στη γλώσσα μας. Απλά κάπου στη διαδρομή άρχισα να αγχώνομαι λίγο, φοβήθηκα μήπως οι fans το απορρίψουν επειδή δεν θα καταλάβουν τη γλώσσα. Ομολογώ ότι δείλιασα και έτσι βγαίνει και μια εκδοχή στα αγγλικά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;-

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

Top