Αναστασία Τουρούτογλου

25 χρόνια πριν, τον Σεπτέμβριο του 1990, ο George Michael είχε ήδη μπει με το δεξί σε μια σόλο καριέρα, αφήνοντας πίσω του το κεφάλαιο με τους Wham! Ήταν όμως το 2ο του άλμπουμ Listen Without Prejudice Vol. 1, το οποίο θα κυκλοφορούσε εκείνον τον μήνα, που θα τον εκτόξευε, κάνοντάς τον παγκόσμιο αστέρα.

Με καταπέλτη την επιτυχία του καταπληκτικού "Freedom! '90" (Βρετανία #28, Η.Π.Α. #8), το Listen Without Prejudice Vol. 1 έφτασε με άνεση το πλατινένιο στάτους σε Βρετανία (όπου κατέκτησε το νούμερο 1) και σε Ηνωμένες Πολιτείες (#2), δεν βρήκε ωστόσο και την κριτική αναγνώριση που του αναλογούσε: οι ροκ γραφιάδες δεν είχαν συμπάθεια για την ποπ της εποχής που δεν διεκδικούσε τίποτα το underground και πολλοί θεώρησαν ότι το "Freedom! '90" έγινε σουξέ χάρη στη δύναμη του βιντεοκλίπ του, όπου πρωταγωνιστούσαν τα διάσημα top-models Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz και Linda Evangelista.

Μια νέα λοιπόν έκδοση του Listen Without Prejudice Vol. 1, επετειακή, για τα 25 αυτά χρόνια, μας δίνει την ευκαιρία να θέσουμε ξανά στο τραπέζι το αν υπήρξε ή όχι υποτιμημένος δίσκος. Όπως και το τι σήμαινε τότε για έναν pop star του διαμετρήματος του Michael να γράφει μόνος του το υλικό του, να το ενορχηστρώνει ο ίδιος και να κάνει όλο το μάρκετινγκ αποφεύγοντας να δείξει το πρόσωπό του.

Η επετειακή επανέκδοση έρχεται στις 11 Νοεμβρίου από τη Sony και θα φτάσει και στα ελληνικά δισκοπωλεία σε διανομή της Feelgood. Το σχετικό box set θα περιλαμβάνει ως εξτρά υλικό το ζωντανά ηχογραφημένο στο Λονδίνο MTV Unplugged (1996).

Επίσης, στα πλαίσια της επανακυκλοφορίας, δημιουργήθηκε και η ταινία Freedom: George Michael (w/t), όπου ο ίδιος ο George Michael μιλάει για τη δημιουργία του δίσκου και τη δραματική ιστορία πίσω του (έχασε τότε τον σύντροφό του Anselmo Feleppo). Εκτός όμως από εκείνον, παρελαύνουν πολλοί ακόμα αστέρες -τόσο οι πρωταγωνίστριες του βιντεοκλίπ του "Freedom! '90", όσο και καλλιτέχνες σαν τον Stevie Wonder, τον Liam Gallagher, τον Tony Bennett, τον Elton John κ.ά.

{youtube}diYAc7gB-0A{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured