Αναστασία Τουρούτογλου

Ούτε o David Bowie, ούτε οι Radiohead, ούτε η Anohni. Μεγάλος νικητής στα φετινά βραβεία Mercury αναδείχθηκε ο Skepta με το άλμπουμ Konnichiwa, για το οποίο έγραψε πρόσφατα και ο αρχισυντάκτης μας, Χάρης Συμβουλίδης (δες εδώ).

Η τελετή έγινε πριν λίγες μόλις ώρες στο Hammersmith Apollo του Λονδίνου και ο 33χρονος Joseph Adenuga (όπως είναι το πραγματικό όνομα του Skepta) αφιέρωσε το βραβείο στους γονείς του, μετανάστες στη Βρετανία προερχόμενοι από τη Νιγηρία. 

Το βραβείο του το παρέδωσε ο Jarvis Cocker, μέλος στη φετινή επιτροπή που πήρε τις αποφάσεις, λέγοντας στο κοινό πως «θα ενέκρινε και ο David Bowie», αν βρισκόταν μαζί τους.

Ο Skepta είναι σημειωτέον ο δεύτερος grime καλλιτέχνης που κερδίζει Mercury, μετά τον Dizzee Rascal (2003, με το άλμπουμ Boy In Da Corner, μία από τις μεγάλες επιρροές του Konnichiwa). Πλέον όμως το grime αναπτύσσει μια δυναμική και στις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία δεν διέθετε τότε, κάνοντας ορισμένους να λένε ότι πρόκειται για το στυλ που θα ανατείλλει πιο λαμπερά στα επόμενα χρόνια.

Για να δούμε...

{youtube}4eMeVQjTlgQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured