Αναστασία Τουρούτογλου

vardisa_31407912659

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Βαρδής, σήμερα τα ξημερώματα, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. 
 
Τους δύο τελευταίους μήνες ο μουσικοσυνθέτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ της Αθήνας, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, απεβίωσε τα ξημερώματα.
 
Αναλυτικά η λιτή ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: «Ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014 στο νοσοκομείο Υγεία, μετά από δίμηνη νοσηλεία».
 
Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο. Σε ηλικία 6 ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάνου, τον Ζαμπέτα και τη Ρένα Ντάλια στο "Φαληρικό", όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά. Στα τέλη του 1965, όταν ήταν 17 ετών, δημιούργησε με φίλους το συγκρότημα Vikings, που οι περισσότεροι θυμούνται για τραγούδια όπως το "Caterin" (σύνθεση του ιδίου του Βαρδή) και το "Francoise".   
 
Ο Βαρδής μπήκε κατόπιν στη δισκογραφία, ως σόλο καλλιτέχνης, το 1976 -με το άλμπουμ Οραματίζομαι- κι έμεινε ενεργός ως και λίγο πριν το τέλος: τελευταία του δουλειά ήταν ο περσινός δίσκος της Νατάσσας Θεοδωρίδου Σ' Αγαπώ. Γνώρισε σημαντική επιτυχία τόσο ως συνθέτης, όσο και ως τραγουδοποιός (ο προσωπικός του δίσκος Στην Ελλάς Του 2000 πούλησε 54.000 αντίτυπα), αφήνοντας και αρκετά τραγούδια τα οποία πάντα θα θυμόμαστε με τη δική του φωνή. Όπως το παρακάτω...
 
 
{youtube}yhkvlpFXuvQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured