Αναστασία Τουρούτογλου

agwnes4_visual

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο θεσμός των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού θα διεξαχθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στις 6 Δεκεμβρίου, με στόχο την ανάδειξη του καλύτερου τραγουδιού στην τελική του μορφή, ως συνδυασμός μουσικής και λόγου. 
 
Φέτος, μπορούν να συμμετέχουν ολοκληρωμένα τραγούδια από την πλευρά του συνθέτη, τραγουδοποιού, είτε ακόμα και από μικρό μουσικό σύνολο (γκρουπ μέχρι 7 άτομα) που μπορεί να υπογράφουν τη δημιουργία, συνολικά του τραγουδιού. Oι στίχοι των υποψήφιων τραγουδιών μπορούν να προέρχονται και από ποίηση. 
 
Τα βραβεία είναι και χρηματικά και ορίζονται ως εξής: Α Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού: 4.500,00 Ευρώ, Β Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού: 3.500,00 Ευρώ, Γ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού: 2.500,00 Ευρώ 
 
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου «Οι Αγώνες βραβεύουν το έντεχνο τραγούδι, αλλά όχι με την φθαρμένη του καθημερινή έννοια, ενός συγκεκριμένου «τραγουδιστικού είδους» κατ’ αντιπαράθεση με άλλα. Ο όρος επαναπροσδιορίζεται λοιπόν με το ακόλουθο ηθικό και όχι μουσικολογικό περιεχόμενο: το Νέο Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι των Αγώνων δεν θεωρείται ως είδος/κατηγορία τραγουδιού μουσικής – πόσω μάλλον δε το αντίθετο του λαϊκού τραγουδιού –, αλλά ορίζεται ως το αντίθετο του αγοραίου τραγουδιού κάθε είδους».
 
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη άγνωστων στο ευρύ κοινό συνθετών, στιχουργών ή μουσικών σχημάτων που δημιουργούν στον χώρο του τραγουδιού καθώς και η ενθάρρυνση των δημιουργικών προσπαθειών που διαχειρίζονται με επιτυχία νέες φόρμες, θεματολογίες και τοπία, νέα για το Ελληνικό τραγούδι. 
 
Όσοι ενδιαφερονται  μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους από τις 21 Ιουλίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2014, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελιδα www.sgt.gr
 
 
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured