Δελτίο Τύπου

resize_1409459541

 
Τον Μάρτιο που μας πέρασε το μουσικό τηλεοπτικό show Mezzo Voce που συνεργάζεται με το Γαλλικό κανάλι France 3, επέλεξε τους Cyanna Mercury από την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας, για ένα από τα καθιερωμένα εξηντάλεπτα live session της εκπομπής. 
Πρόκειται για το χρονικό διάστημα όπου οι Cyanna Mercury είχαν μόλις ξεκινήσει την πορεία τους και αποδέχτηκαν την πρόσκληση παρουσιάζoντας ζωντανά 5 καινούριες συνθέσεις καθώς και τα "San Quentin" και "Ι Am Cannibal" από το ρεπερτοριο των Cyanna, την μπάντα από τις στάχτες της οποίας δημιουργήθηκαν οι Mercury. Στα ειδικά διαμορφωμένα studios του Cyrnos Palace (αρχοντικό βρετανικής κατασκευής του 17ου αιώνα) στo Ajaccio της Κορσικής, οι Mercury ξεδίπλωσαν το πλεον ψυχεδελικό και με ελληνικές ρίζες υλικό τους, κάνοντας ξεκάθαρη την ηχητική τους κατεύθυνση. Το πλήρες επεισόδιο θα προβληθεί στα πλαίσια της έβδομης σεζόν της εκπομπής, που ξεκινάει αυτό τον Οκτώβριο, ενώ τώρα μπορείτε να παρακολουθήσετε το 15 λεπτο απόσπασμα-preview,  "Nothing We Can Do", εμπνευσμένο από ποντιακό ρυθμό και με prog rock ατμόσφαιρα, που θα περιλαμβάνεται και στο επερχόμενο album τους. Το γκρούπ αυτές τις μέρες ολοκληρώνει το pre production του debut lp, η κυκλοφορία του οποίου προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2015 και στην παραγωγή του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τα ονόματα των Alex Μπόλμπαση (J.Kriste, Luup, Eziak, Socos, Whereswilder) και Δημήτρη Λιλή (Wedding Singers, Κος Κ.). 
 
Να θυμήσουμε πως η τελευταία περίπτωση ελληνικής ψυχεδελικής μπάντας με ελληνικό ήχο, που ξεκίνησε την πορεία της πίσω στα τέλη των 60's από την Γαλλιά ήταν οι Aphrodite's Child, του Ντέμη Ρούσου και του Βαγγέλη Παπαθανασίου. 
 
Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured