Δελτίο Τύπου

katspaido

Είναι λοιπόν γεγονός! Μετά από 10 χρόνια απουσίας από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων, το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι» των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, επανακυκλοφορεί τα φετινά Χριστούγεννα και μάλιστα μαζί με το ομότιτλο CD, σαν ένα σώμα.

Επιπλέον, οι αδελφοί Κατσιμίχα επεξεργάστηκαν από την αρχή το cd, το οποίο ξαναηχογραφήθηκε, εμπλουτισμένο, με περισσότερα κείμενα- στίχους και με νέες ενορχηστρώσεις.

Το παραμύθι «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι» γράφτηκε στο Μονπελιέ και μελοποιήθηκε στο Δ. Βερολίνο τα Χριστούγεννα του 1978. Εικονογραφήθηκε από τον Νίκο Μαρουλάκη –φίλο των αδελφών Κατσιμίχα που εκείνα τα χρόνια ζούσε και αυτός στο Δ. Βερολίνο- και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1983 -και μέχρι το 2003- από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Στη νέα ηχογράφηση του cd συμμετέχουν στα φωνητικά οι: Βαγγέλης Καραπέτρος, Μανώλης Λυδάκης, Πάρης Γκαγκαστάθης, Σπύρος Παπαδάτος, Magdalene T.K., Ελένη Ζιώγα («Το πνεύμα της Παπαρούνας»), Θύμιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος. Παίζουν οι: Βαγγέλης Καραπέτρος (ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο), Μανώλης Λυδάκης (ακουστική και δωδεκάχορδη κιθάρα), Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας (ακουστικές κιθάρες), Γεωργία Νταγάκη (κρητική λύρα), Χάρης Κατσιμίχας (φλογέρα), Πάνος Κατσιμίχας (φυσαρμόνικα),, Σπύρος Παπαδάτος (πιάνο, πλήκτρα), Γιάννης Σπάθας (ηλεκτρική κιθάρα), Θύμιος Παπαδόπουλος (όλα τα πνευστά και κλασική κιθάρα).

Η ενορχήστρωση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου και του Πάνου Κατσιμίχα.


Ετοιμαστείτε για πολύ έκρυθμες καταστάσεις! Ο Μανδρακούλος και οι καλικάντζαροί του, θα σας ξεσηκώσουν με τις σκανταλιές και τα τραγούδια τους! Ρουμ παπαρούμ…


Ο Χάρης και ο Πάνος αφιερώνουν με πολλή αγάπη, το έργο της καρδιάς τους,
στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους φίλους τους.

www.facebook.com/xarispanoskatsimixas

Παραγωγή: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας - Λύχνος & Εκδόσεις Μετρονόμος
Διανομή: Μετρονόμος - metronomos.gr (παραγγελίες: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 6974930838)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured