Πάνος Αλεξιάδης, Pina Bounce, Wall To Wall Carpeting, Αφροδίτη Ψαρρά., Σάββας Μεταξάς & Σπύρος Εμαννουηλίδης στο Skrow Theater στις 16 Μαΐου

Η Orila σε συνεργασία με το Skrow Theater παρουσιάζει μια μικρογραφία του σύγχρονου, μουσικού DIY οροπεδίου

Στυλιανός Τζιρίτας
Στυλιανός Τζιρίτας

red_needled_sea

Η Orila σε συνεργασία με το Skrow Theater παρουσιάζει την Παρασκευή 16 Μαΐου μια μικρογραφία του σύγχρονου, μουσικού DIY οροπεδίου.

Σάββας Μεταξάς & Σπύρος Εμαννουηλίδης

Οι δυο τους, μετά από μία σειρά συνεργασιών και συναυλιών σε Θεσσαλονίκη και Ιταλία (Bologna, Milano), θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα. Μέσα από την χρήση modular synthesizers και field recordings, αλλά και δείγματα ήχων από κασετόφωνα & άλλες πηγές ήχου θα δημιουργήσουν μία πρωτότυπη σύνθεση ειδικά για την συγκεκριμένη βραδιά.

Ο Σάββας Μεταξάς είναι γνωστός για την παρουσία του στην ευρύτερη πειραματική σκηνή με το alter ego “inverz”. Αυτοδίδακτος μουσικός, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε διάφορα συγκροτήματα πριν σχηματίσει τους “Good Luck Mr Gorsky”. Ακολούθησε η σταδιακή μετάβαση σε synthesizers και ηχογραφήσεις τοπίου ως εργαλεία σύνθεσης. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ ως “inverz”, ενώ το ομώνυμο CDr (ORL13) στην Orila είναι η πρώτη του απόπειρα προς μια μινιμαλιστική προσέγγιση. Γέννημα-θρέμμα της Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιείται με την Granny records στην έκδοση μουσικών έργων.

Συνοδοιπόρος του στην Granny Records και επίσης μέλος των “Good Luck Mr Gorsky”, ο Σπύρος Εμμανουηλίδης συμμετείχε στο παρελθόν στους “Vokal Idiot” παίζοντας κιθάρα και δημιουργώντας ρυθμούς με αυτοσχέδια μέσα σε πειραματικούς προσανατολισμούς. Τα τελευταία χρόνια με βασικό εργαλείο τα synthesizers και την χρήση ψηφιακών μέσων έχει δημιουργήσει μουσική για ηχητικές εγκαταστάσεις και performances ενώ παράλληλα έχει αναλάβει το mastering σε αρκετές από τις τελευταίες κυκλοφορίες της Orila.

soundcloud.com/savvas-metaxas-sounds/savvas-metaxas-spiros

Αφροδίτη Ψαρρά

Η Αφροδίτη Ψαρρά είναι εικαστικός και ασχολείται με την τέχνη των νέων μέσων μέσα από τα ηλεκτρονικά, την χειροτεχνία, τις ιδιοκατασκευές και τον δημιουργικό προγραμματισμό. Το ενδιαφέρον της για τον ηχητική τέχνη γεννήθηκε μέσα από τον πειραματισμό με την κατασκευή ηλεκτρονικών υφασμάτων και τη χρήση μικροπεξεργαστών για την δημιουργία οκτάμπιτων ρυθμών και θορύβων μέσα από την χρήση τετράγωνων κυματομορφών. Η δουλειά της βασίζεται πάνω στον αυτοσχεδιασμό και την performance με μεγάλη έμφαση στην χειρονομία και τη χρήση του σώματος ως διεπαφή για τον έλεγχο του ήχου. Το 2014 εξέδωσε την πρώτη επίσημη κυκλοφορία της στην Orila (ORL19) σε σπλιτ μορφή με τον Γεώργιο Καραμανωλάκη.

afroditipsarra.com

Wall To Wall Carpeting

Ο Γιώργος Αξιώτης είναι ευρύτερα γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Free Piece Of Tape, Bruised Lee, Balinese Beast, Holefold, Tom Cruisin’. Τα Live του με το σόλο πρότζεκτ “Turbo Teeth” τον καθιστούν έναν από τους ποιο δραστήριους εγχώριους μουσικούς, ενώ αυτή είναι η παρθενική του εμφάνιση επί σκηνής ως “Wall To Wall Carpeting”. To Pilliad Echons (ORL09) κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2013 από την Orila.

igloomag.com/reviews/wall-to-wall-carpeting-pilliad-echons-orila

fubiz.net/en/2014/02/13/wall-to-wall-carpeting-cd-packaging

Pina Bounce

H Pina Bounce είναι το σόλο πρότζεκτ της Θάλειας Ιωαννίδου (ενεργό μέλος των Drog_A_Tek, Minimaximum Improvisation και μέλος της ορχήστρας των Lost Bodies). Για τις ανάγκες της βραδιάς θα παρουσιάσει υλικό από την επερχόμενη κυκλοφορία της στην Orila (ORL23/Noise-below) με τίτλο “Trumpetancy”. Πρόκειται για ένα έργο μόνο για τρομπέτα, που με την βοήθεια του τεχνικού εξοπλισμού οδηγεί σ ένα ατμοσφαιρικό, συχνοτικό και μελωδικό ταξίδι.

soundcloud.com/orila/pina-bounce-trumpetancy-1

Πάνος Αλεξιάδης

Ο (εικονιζόμενος) Πάνος Αλεξιάδης δραστηριοποιείται στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής και έχει ως έδρα την Αθήνα. Στο παρελθόν, έχει εκδώσει ουκ ολίγες κυκλοφορίες με διάφορα project και συνεργασίες ενώ πρόσφατα εξέδωσε το πρώτο σόλο Lp με τίτλο “Katabasis” από την εγχώρια Rekem Records. Ακολούθησε το Ep “Noumenon” στην Orila (ORL22). Συνθέτοντας σε πραγματικό χρόνο, ο Αλεξιάδης χρησιμοποιεί ηχογραφήσεις δωματίου, ακουστικά samples & modular electronics με σκοπό να επιφέρει στον ακροατή μια έντονη ψυχοακουστική εμπειρία, μέσω ενός concrete ηχητικού περιβάλλοντος. Τέλος, ο Thalamos αποτελεί το νέο label του ιδίου με το οποίο δραστηριοποιείται στην έκδοση μουσικών έργων και εκδηλώσεων.

soundcloud.com/alexiadis

ΠΑΝΟΡΙΛΑ

Παρασκευή 16 Μαΐου. Ώρα έναρξης: 20.30!

Είσοδος: 5 Ευρώ

Skrow Theater

Διεύθυνση: Αρχελάου 5, Παγκράτι, ΤΚ 11635, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 210.7235 842

http://skrowtheater.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιτίας περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid-19, o Wim Mertens δεν κατέστη δυνατόν να ...

Στο 75% η πληρότητα, όχι όρθιοι - διαβάστε αναλυτικά το τι προβλέπεται στις οδηγίες ...

2.000 άτομα είναι η χωρητικότητα, αλλά οι παραστάσεις θα δίνονται για 700 ανθρώπους, όπως ...

FEATURED TODAY

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής αναπολεί τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις. 

Η δισκογραφία του Nick Cave, μέσα από κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο Avopolis, μαζί με κάποιες σκέψεις που φέρνουν αυτά τα ταξίδια...

Με την ευκαιρία της δωρεάν προβολής του Straight To You (1994), ανατρέχουμε στο σχετικό αφιέρωμα του SONIK.

HOT STORIES

Ένας οδηγός για τις ταινίες που θα δείτε αυτή την εβδομάδα στο Backstage Film Festival

Ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα θα δείτε και θα ακούσετε το σαββατοκύριακο στο Backstage Film Festival

Ακούστε την κουβέντα της σκηνοθέτιδας με τον Δημήτρη Λιλή και μαζί μια playlist με τα αγαπημένα της Nick Cave τραγούδια, λίγο πριν απολαύσουμε το Straight To You στο Backstage Film Festival.

Top