«Έφυγε» από τη ζωή ο δύο φορές βραβευμένος με Emmy ηθοποιός Andre Braugher, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής κωμωδίας Brooklyn Nine-Nine και του αστυνομικού δράματος της δεκαετίας του 1990, Homicide: Life on the Street. Ο ηθοποιός πέθανε τη Δευτέρα μετά από σύντομη ασθένεια, σε ηλικία 61 ετών.

Ο Braugher πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Andy Samberg στην αστυνομική σάτιρα Brooklyn Nine-Nine για οκτώ σεζόν, από το 2013 έως το 2021, στον ρόλο του επιβλητικού αστυνόμου Ray Holt, για την οποία έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Emmy και δύο βραβεία Critics Choice, ως καλύτερος δευτεραγωνιστής σε κωμική σειρά.

Ο ίδιος είχε καθιερωθεί φυσικά ως δραματικός ηθοποιός ερμηνεύοντας τον ντετέκτιβ Frank Pembleton στο Homicide από το 1992 έως το 1998, ρόλος μέσω του οποίου απέκτησε το πρώτο του Emmy το 1998, ως πρωταγωνιστής δραματικής σειράς.

Ο Braugher βραβεύθηκε επίσης με Emmy στη μίνι σειρά του 2006, Thief, για τον ρόλο του Nick Atwater.

Συνολικά στην καριέρα του είχε 11 υποψηφιότητες για Emmy και 67 υποκριτικές συμμετοχές σε διάφορες παραγωγές.

Ο ίδιος εμφανιζόταν τακτικά στη σκηνή του Φεστιβάλ Σαίξπηρ της Νέας Υόρκης, κερδίζοντας το 1997 το βραβείο Obie για τον ομώνυμο ρόλο στο Henry V. Έπαιξε επίσης στα έργα Μέτρο για Μέτρο, Δωδέκατη Νύχτα και Όπως σας αρέσει.

Ο πιο πρόσφατος κινηματογραφικός του ρόλος υπήρξε αυτός του συντάκτη των New York Times, Dean Baquet, στην ταινία She Said. Αυτή υπήρξε μια δραματοποίηση του βραβευμένου με Πούλιτζερ έργου της εφημερίδας σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση ηγετικών στελεχών του θεάματος και των μέσων ενημέρωσης.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured