Μια ταινία «για τον Ιησού» πρόκειται να γυρίσει ο Martin Scorsese μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ιταλία.

Ο σκηνοθέτης, που είναι Καθολικός, μοιράστηκε την είδηση την Κυριακή 27 Μαΐου, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Βατικανό.

«Απάντησα στο κάλεσμα του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μοναδικό τρόπο που ξέρω: με το να εμπνευστώ και να γράψω το σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού», δήλωσε ο Scorsese. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα ξεκινήσει να τη γυρίζει».

Ο Scorsese βρισκόταν στη Ρώμη με τη σύζυγό του, Helen Morris, για να παρακολουθήσει από κοντά ένα συνέδριο με τίτλο The Global Aesthetics of the Catholic Imagination. Εκεί ήταν που συνάντησε από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τη θρησκευτικότητα στην ταινία Ο τελευταίος πειρασμός του 1988, όπου ο Willem Dafoe ερμήνευσε τον χαρακτήρα του Ιησού. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, η ταινία αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κριτικής όταν αυτή κυκλοφόρησε, από χριστιανικές ομάδες που έκαναν λόγο για ένα βλάσφημο έργο.

Ο Scorsese ασχολήθηκε τελευταία φορά με το ζήτημα της θρησκείας στο ιστορικό δράμα του από το 2016 με τίτλο Silence, με πρωταγωνιστές τους Andrew Garfield και Adam Driver στον ρόλο δύο Ιησουιτών ιερέων του 17ου αιώνα.

Ο σκηνοθέτης πρόσφατα παρουσίασε την τελευταία του ταινία, Killers Of The Flower Moon, στο Φεστιβάλ των Καννών, εισπράττοντας ένα standing ovation διάρκειας εννέα λεπτών.

Στο πλευρό του Leonardo DiCaprio, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Robert De Niro, Jesse Plemons, Lily Gladstone, Brendan Fraser, John Lithgow και Tantoo Cardinal.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured