Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός και cult φιγούρα της εγχώριας παραγωγής ερωτικών ταινιών, Κώστας Γκουσγκούνης, έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο φίλος του, Δημήτρης Λουκάκης, ο οποίος έγραψε και για το καλλιτεχνικό έργο που ο Γκουσγκούνης άφησε πίσω του.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Λουκάκη, ο ηθοποιός βρισκόταν επί μέρες στο νοσοκομείο καταβεβλημένος. Δίπλα του βρισκόταν η κόρη του Χαρούλα Γκουσγκούνη, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια του, Δημήτρης και Κώστας.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης υπήρξε ηθοποιός και φωτογράφος, γνωστός κυρίως στο κοινό μέσα από τις ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο στις οποίες πρωταγωνίστησε μεταξύ του 1965 και του 1984.

Οι πρώτες του εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη έγιναν σε ταινίες στις οποίες και είχε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (μερικές από αυτές οι Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε). Ο ίδιος πρωταγωνίστησε στη συνέχεια της καριέρας του σε αρκετές ερωτικές, αλλά και αστυνομικές ταινίες. Βρέθηκε επίσης στο θεατρικό σανίδι, αλλά και σε τηλεοπτικές παραγωγές, όπως στο εμβληματικό «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» της ΕΡΤ το 1975.

Οι ταινίες που σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξαν σταθμός στην καριέρα του ήταν δύο: η Σεξ 13 μποφόρ, γυρισμένη το 1971, που έκοψε 85.918 εισιτήρια στους τότε κινηματογράφους και ο Ηδονοβλεψίας του 1984, γυρισμένος στις Μαρίκες της Ραφήνας και την Αγία Μαρίνα της Αίγινας.

Το 2010, σε ηλικία 79 ετών, έγινε ξανά πρωταγωνιστής σε ερωτική ταινία. Ο ίδιος εμφανίστηκε και σε διοργανώσεις ζωντανού πορνό στο Εlite, ενώ βραβεύτηκε στο 3ο και στο 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2005 και το 2010, αντίστοιχα.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Λουκάκη με την αναγγελία του θανάτου του:

https://www.facebook.com/loukisios.desade/posts/10159892367634921

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured