Είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη κινηματογραφική επιστροφή της χρονιάς και το trailer της είναι επιτέλους διαθέσιμο στο κοινό. Ενόψει της παρουσίασής του στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών σε λίγο καιρό, το πρώτο δείγμα του Crimes of the Future του David Cronenberg είναι εδώ και οι πανταχού fans του body horror δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ενθουσιασμένοι.

Τοποθετημένο σε ένα απροσδιόριστο μέλλον όπου πολλοί άνθρωποι πάσχουν από το «Σύνδρομο Επιταχυνόμενης Εξέλιξης», το Crimes of the Future παρακολουθεί μία περίοδο για την ανθρωπότητα κατά την οποία πολλά μέλη της αντιμετωπίζουν την εμφάνιση νέων οργάνων στο σώμα τους ως αποτέλεσμα του συνδρόμου αυτού, ενώ όλοι μαζί καλούνται να συνηθίσουν να ζουν σε συνθετικά περιβάλλοντα που επιτρέπουν αυτές τις σωματικές μεταλλάξεις.

Πρωταγωνιστές της ταινίας που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Αθήνα είναι οι πολυβραβευμένοι Viggo Mortensen, Léa Seydoux και Kristen Stewart, ενώ το cast συμπληρώνουν οι Scott Speedman, Welket Bungué, Don McKellar, Tanaya Beatty, και Denise Capezza.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Cronenberg, το Crimes of the Future αποτελεί ένα είδος διαλογισμού για την ανθρώπινη εξέλιξη, το οποίο εμπεριέχει πολλαπλές αναφορές σε σκηνές και στιγμές προηγούμενων ταινιών του.

Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα: «Πρόκειται για την κατανόηση του πώς αντιλαμβάνομαι την τεχνολογία ως αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου σώματος. Η τεχνολογία ήταν ανέκαθεν η προέκταση του ανθρώπινου σώματος, ακόμη κι όταν φαίνεται εντελώς μηχανική και μη-ανθρώπινη. [...] Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την ανθρώπινη ιστορία, κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: μπορεί το σώμα μας να εξελιχθεί ώστε να λύσει προβλήματα που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε; Μπορεί το σώμα να δημιουργήσει μια διαδικασία πέψης των πλαστικών και των συνθετικών υλικών, όχι μόνο σαν μέσο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, αλλά και σαν τρόπο ανάπτυξης, ευημερίας και επιβίωσης;».

crimes-of-the-future-poster

Δείτε εδώ το το πρώτο δείγμα του Crimes of the Future του David Cronenberg:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured