23 χρόνια μετά όμως, η κυκλοφορία της ταινίας σε streaming υπηρεσία της Κίνας έχει ένα αρκετά διαφορετικό φινάλε που ανατρέπει το αναρχικό και αντι-καπιταλιστικό μήνυμα της ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ και έχει την έγκριση του Σι Τζινπίνγκ, του προέδρου της χώρας. Η ταινία τελειώνει στη στιγμή που ο Νόρτον αυτοπυροβολείται και στη συνέχεια πέφτει μια κάρτα που λέει τα εξής...

«Μέσα από τα στοιχεία που άφησε πίσω ο Tyler, η αστυνομία κατάλαβε γρήγορα όλο το πλάνο, συνέλαβε όλους τους κακοποιούς και απέτρεψε τις εκρήξεις. Μετά τη δίκη, ο Tyler στάλθηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα για να δεχθεί βοήθεια. Αφέθηκε ελεύθερος το 2012». 

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αυτή η αλλαγή ήταν πρωτοβουλία μόνο των υπεύθυνων στην Κίνα ή αν είχαν εμπλοκή και οι παραγωγοί της ταινίας, πάντως το νέο φινάλε είναι συμβατό με τη λογική λογοκρισίας στη χώρα που θέλει όλες οι ταινίες και οι σειρές να δείχνουν ότι το κράτος στο τέλος επικρατεί ώστε να μην μπαίνουν επαναστατικές ιδέες στους πολίτες. Αυτό που ακολουθεί είναι το νέο φινάλε και αμέσως μετά το oρίτζιναλ:



https://www.youtube.com/watch?v=11eBZd7zdbs

Πηγή

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured