Η Jane Birkin, 74 ετών, υπέστη «μια ελαφρά μορφή εγκεφαλικού επεισοδίου», «είναι καλά», αλλά ακυρώνει τη μετάβασή της στο φεστιβάλ αμερικανικού κινηματογράφου της Ντοβίλ.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός «υπέστη μια ελαφρά μορφή εγκεφαλικού επεισοδίου πριν από μερικές ημέρες. Είναι καλά, επίσης οι συγγενείς της επιθυμούν να γίνει σεβαστή η απαραίτητη για την ανάρρωσή της ηρεμία. Η Jane βιάζεται να ξανασυναντήσει το κοινό της», αναφέρει το σύντομο κείμενο που έδωσε τη δημοσιότητα ο ατζέντης της.

Εκτός από την παρουσία της στο φεστιβάλ της Ντοβίλ, ακυρώθηκε η συμμετοχή της στο φεστιβάλ Ciné Rencontres στην Κοταντέν (βορειοδυτική Γαλλία) αυτή την εβδομάδα. Η Jane Birkin αναμενόταν να μιλήσει σε αυτά τα κινηματογραφικά ραντεβού για την ταινία Jane by Charlotte που γύρισε η κόρη της Charlotte Gainsbourg και παρουσιάστηκε φέτος το καλοκαίρι στις Κάννες, στο μη διαγωνιστικό τμήμα.

Γεννημένη στις 14 Δεκεμβρίου του 1946 στο Λονδίνο, η Jane Birkin παραμένει η αγαπημένη Αγγλίδα των Γάλλων, αξεχώριστη από τον Serge Gainsbourg, του οποίου υπήρξε η μούσα και η πρέσβειρα. «Όταν βλέπω τους Γάλλους να ακούνε παλιά τραγούδια σαράντα ετών, ξέρω ότι αποτελούν μέρος της ιστορίας τους. Αλλά κι εκείνοι αποτελούν μέρος της δικής μου ιστορίας», ανέφερε με την έκδοση το 2018 του προσωπικού ημερολογίου της "Munkey Diaries". Στο έργο αυτό μιλά ανοικτά για τη μακρά λευχαιμία την οποία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ζωή της στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Το ντοκιμαντέρ Jane by Charlotte, τρυφερό και ενδοσκοπικό, παρουσιάζει την καθημερινότητα της Jane Birkin στο σπίτι της στη Βρετάνη, την αγάπη για τα σκυλιά που μοιράζεται με την κόρη της, ενώ προσεγγίζει επίσης τα οδυνηρά θέματα της απουσίας και της αρρώστιας.

«Οι ζωές μας αρθρώνονται γύρω από θανάτους», έλεγε η Charlotte Gainsbourg στις Κάννες, αναφερόμενη στον πατέρα της, Serge Gainsbourg, μια μορφή της γαλλικής μουσικής που απεβίωσε το 1991, και στην ετεροθαλή αδελφή της Kate Barry, φωτογράφο και κόρη του συνθέτη John Barry, που ανατράφηκε από τον Serge και πέθανε υπό τραγικές περιστάσεις σε ηλικία μόλις 46 ετών το 2013.

Στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της η Jane Birkin φαινόταν να βρίσκεται σε φόρμα, είτε επρόκειτο για τις Κάννες είτε για τη σκηνή του μουσικού φεστιβάλ Francofolies de La Rochelle, όπου τραγούδησε ρεπερτόριο από το τελευταίο της άλμπουμ Oh! Pardon tu dormais...

Πηγή: www.news247.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured