Απονεμήθηκαν τα βραβεία των 71ων Χρυσών Σφαιρών

  • Video: {youtube}sQVAK78CDug{/youtube}
Ο "Οδηγός Διαπλοκής" του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ, μια ταινία που ήταν υποψήφια για επτά Χρυσές Σφαίρες, αναδείχτηκε μεγάλη νικήτρια των βραβείων...

goldenglobe2014

Απονεμήθηκαν τα βραβεία των 71ων Χρυσών Σφαιρών, του προάγγελου ουσιαστικά των Όσκαρ, που διοργανώνει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ.

Η ταινία "12 Χρόνια Σκλάβος" ήταν αυτή που τιμήθηκε Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία της καλύτερης δραματικής ταινίας, ενώ ο "Οδηγός Διαπλοκής" ("American Hustle") κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ.

goldenglobe2014b

Ο "Οδηγός Διαπλοκής" του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ, μια ταινία που ήταν υποψήφια για επτά Χρυσές Σφαίρες, αναδείχτηκε μεγάλη νικήτρια των βραβείων, αφού απέσπασε τρεις (Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, Α΄Γυναικείου Ρόλου και Β΄Γυναικείου Ρόλου).

Η Χρυσή Σφαίρα για τον Α' ανδρικό ρόλο σε κωμωδία ή μιούζικαλ απονεμήθηκε στο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για την ταινία "Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ". Ο ΝτιΚάπριο ευχαρίστησε τον "μέντορά" του Σκορσέζε, επειδή του "επέτρεψε να τον πιέσει αφόρητα για να κάνει αυτή την ταινία".

Τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ για την ταινία "Θλιμμένη Τζάσμιν" του Γούντι 'Αλεν, ενώ για τον Α' Ανδρικό Ρόλο σε δραματική ταινία βραβεύτηκε ο Μάθιου ΜακΚόναχι για την ταινία "Dallas Buyers Club".

Τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου τραγουδιού πήραν οι U2 για το τραγούδι τους "Ordinary Love" από την ταινία "Mandela: Long Walk to Freedom".

Ο μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν πήρε Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη σκηνοθεσία και την ταινία του "Gravity", ενώ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο τιμήθηκε με το βραβείο Σεσίλ Ντεμίλ ο Γούντι Άλεν.

Την Πέμπτη αναμένονται και οι υποψηφιότητες των Όσκαρ, ενώ η τελετή απονομής τους θα λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου.

{youtube}sQVAK78CDug{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured