Game Of Thrones VI, στα κανάλια Novacinema: Το 5ο επεισόδιο!

Το Movieworld δίνει ραντεβού με τους fans του Game of Thrones κάθε εβδομάδα και σχολιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν στην (ταυτόχρονη με την Αμερική) προβολή από τα κανάλια Novacinema, την Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα.. Είδαμε το 5ο επεισόδιο και γράφουμε γι' αυτό...

Ένα επιβλητικό φινάλε, συμβολικής σημασίας και με ατόφιο κινηματογραφικό απόηχο μας επιφύλασσε το νέο επεισόδιο της σειράς Game Of Thrones που προβάλλεται στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους! Το μεγάλο γεγονός ήταν φυσικά ο θάνατος του Hodor στα χέρια των White Walkers. Ο ήρωας σφράγισε το αιώνιο και μέχρι τώρα άγνωστο πεπρωμένο του, να κρατήσει πίσω από την πόρτα των στρατό των απέθαντων (hold the door – hodor) ώστε ο Bran και η Meera να γλυτώσουν το θάνατο. Τα Παιδιά του Δάσους με το πύρινο οχυρό τους δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις στρατιές από White Walkers.

got2_5.jpg

Η σκηνή της επιστροφής στο Winterfell έγινε μέσα από ένα «όνειρο» που αποκάλυψε τον παππού του Bran, τον Rickard να προετοιμάζει ψυχολογικά τον Ned Stark. Στη σκηνή είναι ο νεαρός και τροφαντός Wyllis (πριν γίνει ο Hodor). Η παράλληλη δράση στο μεγάλο φινάλε του επεισοδίου λειτουργεί άριστα καθώς το ταξίδι στο χρόνο μέσω της οπτασίας, είναι άψογα εναρμονισμένο με την επίθεση του στρατού προς της σπηλιά.

Ο Bran Stark άλλωστε ανακάλυψε ότι τα λεγόμενα Children of the Forest δημιούργησαν ένα στρατό από δαίμονες του πάγου σαν όπλο μαζικής καταστροφής απέναντι στους ανθρώπους που τους σφάγιαζαν. 

got2_4.jpg

Μακριά από όλα αυτά, ο Tyrion σχηματίζει τις δικές του συμμαχίες και ο Jorah εξομολογείται επιτέλους τον (φανερό) έρωτά του την μητέρα των δράκων. Η σκηνή που έχουν οι δυο τους είναι μια από τις πιο τρυφερές σε όλες της σαιζόν της σειράς, καθώς σφραγίζουν με αφοπλιστικό τρόπο την αιώνια αφοσίωση και βαθιά αγάπη που έχουν μεταξύ τους. ("Tyrion Lannister was right. I love you. I'll always love you")

Στο μεταξύ, η Arya παρακολουθεί ενοχλημένη σε ένα θέατρο του δρόμου την αναπαράσταση του θανάτου του βασιλιά Robert στον οποίο είχε βρεθεί μπροστά. Μια σκηνή που θύμιζε πολύ το συναισθηματικό αντίκτυπο που είχε στην αδερφή της την Sansa η παρωδία της σφαγής του αδερφού της από νάνους διασκεδαστές, στον γάμο με τον Joffrey. Ένα σχόλιο πάνω στον αντίκτυπο της βίας σε όσους την έχουν ζήσει από κοντά σε αντιδιαστολή με την φτηνή λαϊκή διασκέδαση.

gotnew_1.jpg

Το ουσιαστικό μήνυμα αυτού του επεισοδίου (με τίτλο "The Door") είναι ότι ακόμα και η μάχη απέναντι στο «κακό», έχει σοβαρό κόστος. Σκηνοθέτης του επεισοδίου ήταν για πρώτη φορά ο Jack Bender, ο οποίος έδωσε το συστατικό της δράσης και του καλού timing σε σκηνή καταδίωξης στο επεισόδιο που το χρειάζονταν περισσότερο από κάθε άλλο.

Στο μεταξύ, η Sansa δεν έχει συνέλθει ακόμα ψυχολογικά από τα σεξουαλικά και σαδιστικά βασανιστήρια που υπέστη από τον Ramsay, όπως εξηγεί στον Petyr Baelish στην απρόσμενη συνάντησή τους. Στο ξεκίνημα του επεισοδίου, η Sansa έλαβε γράμμα από τον Littlefinger που της ζητούσε να τον συναντήσει στο Mole's Town. Μάλιστα φάνηκε πολύ επιθετική απέναντί του λέγοντας: "You freed me from the monsters who murdered my family and gave me to other monsters who murdered my family."

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Theon θυμίζει τον παλιό του εαυτό και πασχίζει να ορίσει την αδερφή του Yara, ως την βασίλισσα στον στρατό του House Greyjoy. Όμως ο θείος του, ο Euron, έχει διαφορετική γνώμη και θα θέσει υποψηφιότητα ο ίδιος. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι σκοπεύει να συμμαχήσει με την Daenerys για να οδηγηθεί στην κατάκτηση των επτά βασιλείων.

gotnew_9.jpg

Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, με το mantra του "Hodor! Hodor! Hodor!" στη σκηνή αυτοθυσίας πίσω από την πόρτα που έκλεινε πίσω της όχλο των undead, να στοιχειώνει ακόμα τα αυτιά μας. Tη συνέχεια αυτή αναμένουμε την επόμενη Κυριακή, στις 04:00 μετά τα μεσάνυκτα (όπως άλλωστε κάθε Κυριακή). Θα είμαστε συντονισμένοι στα κανάλια Novacinema για να τη δούμε... Τα επεισόδια προβάλλονται στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους. Και όσοι από εμάς δεν αντέχουν να ξενυχτήσουν, με τη νέα λειτουργία εγγραφής τη γράφουν για να τη δουν όποτε εκείνοι θέλουν.

1st Game Of Thrones Festival by Novacinema!

Τέλος, μη χάσετε το πρώτο Game Of Thrones Festival που διοργανώνουν τα κανάλια Novacinema! Στον Πολυχώρο Κ8 Point, Ερμού 119, στην καρδιά της Αθήνας, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαϊου! Ένα διήμερο, με ελεύθερη είσοδο, γεμάτο happenings και δράσεις εμπνευσμένες από την αγαπημένη μας σειρά, αλλά και party! Το φεστιβάλ θα κορυφωθεί με ένα Game of Thrones concert έκπληξη από τους ONIRAMA. Για περισσότερες πληροφορίες μπες στη σελίδα της Nova για το Game of Thrones στο FB.

Ραντεβού πάλι την επόμενη Τρίτη!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured