Πάει μια εβδομάδα περίπου από τότε που «έσκασε» στην πλατφόρμα του Netflix το ολοκαίνουριο και πολυαναμενόμενο adult animation Agent Elvis, το οποίο και αποτέλεσε από εκεί που δεν το περιμέναμε το highlight της τηλεοπτικής εβδομάδας για πάσης φύσεως pop culture-addicted couch potatoes σαν κι εμάς, ούσα μια από τις πιο ξεκαρδιστικές παραγωγές στο είδος των τελευταίων ετών. Δεν ήθελε και πολύ βέβαια, αφού από την περιγραφή και μόνο της σειράς ο Elvis Presley – ναι, ο γνωστός – μετατρέπεται σε μυστικός πράκτορας, που όχι απλά ταξιδεύει στο διάστημα, αλλά σώζει και ολόκληρη τη χώρα από σκοτεινές δυνάμεις που μοιάζουν να την απειλούν για τα καλά.

Σε παραγωγή της πρώην συζύγου του βασιλιά του rock ‘n’ roll, Priscilla Presley, όπως και του John Eddie, το Agent Elvis είναι το δίχως άλλο μια εντελώς WTF ενσάρκωση του Elvis ως ο all American ήρωας που σώζει την ημέρα μαζί με το Central Bureau, aka TCB, – μια μυστική οργάνωση «που ησύχως διαμορφώνει την ιστορία για αιώνες». Όλα αυτά προλαβαίνοντας παράλληλα να δίνει τις sold out συναυλίες του στο Las Vegas, αλλά και να είναι και ένας σωστός οικογενειάρχης απέναντι στη σύζυγό του ‘Scilla (όπως εκείνος την αποκαλεί) και τη νεογέννητη κόρη του, Lisa Marie.

agent-elvis-1

Μη βιαστείτε βέβαια να υποθέσετε ότι το Agent Elvis είναι και μια καλή περίπτωση σειράς για να παρακολουθήσετε και με τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς σας μπας και τα μυήσετε στη μουσική του θρυλικού τροβαδούρου – που φυσικά και ακούγεται σε όλα τα επεισόδιά της. Κι αυτό γιατί η σειρά χαρακτηρίζεται για το άκρως edgy και χοντροκομμένο χιούμορ της, εφάμιλλο άλλων adult παραγωγών όπως το Rick & Morty, με πιστό σύντροφο του King να είναι ένας macho χιμπατζής, με σοβαρό θέμα αλκοολισμού, κατάχρησης ναρκωτικών και εθισμού στο πληρωμένο σεξ μεταξύ άλλων! Όχι ότι κι ο Elvis πάει πίσω βέβαια, αφού όταν δεν σαπίζει στο ξύλο εχθρούς που τον θέλουν νεκρό, δεν χάνει την ευκαιρία να τριπάρει με LSD για mental ταξιδάκια αναψυχής. Not the child-friendly material you were hoping for, θα έλεγε κανείς…

Ανάμεσα στις καλύτερες στιγμές της σειράς δεν είναι άλλη από την ιστορικής σημασίας συνάντηση του Elvis με τον πρόεδρο Nixon, η οποία αναπαρίσταται ως spy mission που εξελίσσεται όμως σε παταγώδη αποτυχία – και φυσικά με τον φίλο-χιμπατζή να κάνει τελικά κόκες στο Οβάλ Γραφείο –  ενώ άπλετο γέλιο χαρίζει και η εμφανής κόντρα του τραγουδιστή με τον Jim Morrison, που όποτε ακούει τυχαία τη μουσική του, βαράει ξεκαρδιστικές φρίκες.

Τη φωνή του Agent Elvis στην action-comedy χαρίζει ο Matthew McConaughey, που μοιάζει να γεννήθηκε γι’ αυτόν τον ρόλο, με την Kaitlin Olson του It’s Always Sunny in Philadelphia να ερμηνεύει τη CeCe Ryder, την ηδονιστική και σίγουρα ικανή να σε σκοτώσει όταν δεν απολαμβάνει «cocaine Tuesdays» operative της TCB. Τον κολλητό φίλο του Elvis, Bobby Ray, ερμηνεύει η θρυλική φιγούρα του Jackass, ο Johnny Knoxville, ενώ η Niecy Nash είναι η Bertie, που εμφανίζεται να έχει μεγαλώσει τον  Elvis και είναι μια από τις πιο cool περσόνες της σειράς.

agent-elvis-2

Οι celebrities όμως είναι περισσότεροι, αφού στο Agent Elvis κάνουν περάσματα αγαπημένες φυσιογνωμίες όπως ο Fred Armisen στον ρόλο του… Charles Manson, ο Jason Mantzoukas ως Howard Hughes, η Christina Hendricks, ο Kieran Culkin, ο Simon Pegg και φυσικά η ίδια η Priscilla Presley, ενσαρκώνοντας τον εαυτό της.

Παρά το γεγονός ότι η σειρά βασίζεται στη φυσιογνωμία μιας από τις σημαντικότερες μουσικές ιδιοφυίες της ποπ κουλτούρας όλων των εποχών, το ωραίο με το Agent Elvis είναι ότι δεν αποτελεί μια αγιογραφία του Elvis, ούτε και παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του. Άλλωστε χαρακτηριστική είναι και η ατάκα που ακούγεται σε επεισόδιό της, όπου η Bertie αναφέρει ότι εκείνος είναι «σαν τον  Marvin Gaye για λευκούς». Ετοιμαστείτε λοιπόν για άπλετο γέλιο, cringeworthy  μα fun στιγμές, ανατροπές που κρατούν το ενδιαφέρον και στα δέκα επεισόδια και γενικά για το ελαφρύ adult comedy animation που δεν ξέρατε ότι είχατε ανάγκη. Με όση περισσότερη μουσική του Elvis μπορείτε φυσικά να αντέξετε!

Δείτε το trailer του Agent Elvis:

https://youtu.be/UCk3wHGJ3qs

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured