Διονύσης Κοτταρίδης

Με όρους Δημοκρατίας μας συστήνεται το πρότζεκτ του Ελβετού παραγωγού Kadebostan με τους Λευκορώσους Rational Diet, με όρους Δημοκρατίας τους ρωτάμε κι εμείς, αν και προφανώς ο Πρόεδρος διάγει θητεία δια βίου. Περί πολυπολιτισμικότητας, μαζικότητας, δανειοληψίας, λάμψης και φαν –με αφορμή και τη μεγάλη επιτυχία του “Walking With A Ghost” στη χώρα μας. Τα υπόλοιπα από κοντά, στο Gazarte, τις τρεις πρώτες βραδιές του Μάρτη...

Ποια είναι τα τρία κύρια άρθρα του συντάγματος της Kadebostany;

- Πάντα να εμπιστεύεσαι τον πρόεδρο Kadebostan.
- Ποτέ μην χάνεις την ευκαιρία να διαδόσεις τη λάμψη της χώρας σου στα πέρατα του κόσμου.
- Μην φοβάσαι τη μοναδικότητά σου.

Τι ενώνει τους Καντεμποστιανούς;

Η αγάπη τους για την τέχνη, το καλό φαΐ και τον Πρόεδρό τους.

Κατέχει ο Πρόεδρος υπερεξουσίες;

Ο Πρόεδρος δείχνει τον δρόμο, αλλά κάθε πολίτης δικαιούται να διαλέξει για τον εαυτό του.

Ποιές είναι οι ρίζες της χώρας;

Οι άνθρωποί της, οι οποίοι προέρχονται απ' όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν πάντα φρέσκες ιδέες, υπάρχει και σεβασμός στην παράδοση της Δημοκρατίας.

Kadebostany_2Παράγει δική της κουλτούρα η Kadebostany, ή κατά κύριο λόγο δανείζεται;

Ο καντεμποστιανός πολιτισμός αποτελεί μια μίξη της κουλτούρας των ανθρώπων που ζουν στη χώρα κι εκείνων που τη διασχίζουν κατά καιρούς. Επιζούν μόνο τα καλύτερα μέρη της κουλτούρας του καθενός.

Τι μπορεί ν' ακούσει κανείς στον εθνικό σας ραδιοφωνικό σταθμό;

Ποικιλία μουσικής και αντιπαραθέσεις απόψεων. Βασικά δεν υπάρχουν όρια, η μόνη προϋπόθεση είναι η μοναδικότητα. Οι παραγωγοί έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους. Το κοινό μας είναι πολυπληθές και εκλεκτικό, από φορτηγατζήδες μέχρι διπλωμάτες. Η δε κορύφωση στην ακροαματικότητα σημειώνεται μια φορά τη βδομάδα, κατά τη διάρκεια του ζωντανού σετ του Προέδρου (ο Kadebostan παρουσιάζει όλες τις νέες ανακαλύψεις απ' τα ταξίδια του).

Έχετε συμμάχους;

Βεβαίως, όλους αυτούς που μας έχουν καλέσει να παίξουμε κατά καιρούς.

Φιλοδοξείτε να γίνετε φίλοι με όλους; Είναι δυνατόν;

Αμέ, αρκεί να μας προσκαλέσουν!

Πώς και πόσο έχει αλλάξει η Kadebostany απ' την ίδρυση της;

Μας αρέσει να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας σε κεφάλαια.

Το πρώτο μας άλμπουμ (Songs From Kadebostany) περιέχει δείγματα του μουσικού φολκλόρ της χώρας. Είναι οργανικό κατά βάση, με κάποιους καλεσμένους στα φωνητικά. Το 2011 κυκλοφόρησε παγκοσμίως απ' την  Mentalgroove Records κάτι που διάνοιξε τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου για μας –απ' την Πόλη του Μεξικό στο Λονδίνο, μέσω Βερολίνου κι από μεγάλα ποπ φεστιβάλ σε μικρές γκαλερί.

Για το επερχόμενο άλμπουμ μας, ο Kadebostan αποφάσισε να αποκαλύψει τον ανθό των ποπ τραγουδιών της χώρας. Εντός των τειχών τα τραγούδια ήδη βρίσκονται στην κορυφή των τσαρτς, ενώ επίκειται η παγκόσμια κυκλοφορία τους με τον τίτλο Pop Collection.

Όσο για τις ζωντανές μας εμφανίσεις, επικεντρωνόμαστε στη διάδραση με το κοινό στο οποίο επιφυλάσσουμε ένα αξέχαστο ταξίδι. Μάλιστα εδώ κι έναν χρόνο συνεργαζόμαστε με τους Supermafia VJ's. Σκηνοθέτησαν το κλιπ του "Walking With A Ghost" και πλέον επιμελούνται όλες τις οπτικές πτυχές της ύπαρξής μας. Περιττό να πούμε πως πρόκειται για βασικό συστατικό της ανάπτυξής μας.

Kadebostany_3

Έχουν υποστεί αλλαγές οι πολιτικές των εξαγωγών σας;

Οι αιτήσεις για να παίξουμε όλο και αυξάνονται, συνεπώς τις τσεκάρουμε πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα του κάθε σόου. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το κοινό μας και θέλουμε μονάχα το καλύτερο για όλους, οπτικά και ηχητικά.

Τι να αναμένουμε λοιπόν απ' την επίσκεψή στα μέρη μας;

Αναμείνατε το απρόσμενο. Όλοι ψάχνουν τον τρόπο να προμηθευτούν το καντεμποστιανό διαβατήριο. Στην Ελλάδα σκοπεύουμε να μοιράσουμε την υπηκοότητα με επιτόπιες διαδικασίες, κατά τη διάρκεια των συναυλιών.

{youtube}PQDK6x1i8jY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured