Οι εμφανίσεις των Zita Swoon μετατρέπονται πάντα σε κάποιου είδους πάρτι. Στο Αn η συναυλία είχε μετατραπεί σε έναν ασταμάτητο χορευτικό πανζουρλισμό. Στο Gagarin είδαμε ένα εσωστρεφές εγκεφαλικό πανηγύρι. Ανυπομονούμε να δούμε τι μας περιμένει την Πέμπτη στο Club 22, αλλά μέχρι τότε διαβάστε την μικρή μας κουβέντα με τον Stef Karlens…

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Τί σημαίνει Zita Swoon;
«Έντονη επιθυμία!».

Στον πρόσφατο δίσκο σας, Big Blueville, επεξεργάζεστε ξανά κάποια κομμάτια από τον προηγούμενο σας δίσκο…
«Ναι, αυτό είναι κάτι που κάνουμε συνέχεια. Επειδή παίζουμε πολλά live, τα τραγούδια με το πέρασμα του καιρού αλλάζουν. Μερικές φορές αυτές τις καινούργιες εκτελέσεις τις βάζουμε και στους δίσκους μας».

Πλέον γράφεις πολλά τραγούδια στα γαλλικά. Γιατί;
«Μιλάω γαλλικά με τη γυναίκα μου κάθε μέρα, οπότε αυτή η γλώσσα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου».

Μπορείς να μας πεις δύο λόγια για την ιδέα που σας οδήγησε στην περιοδεία A Band In A Box;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχαμε προγραμματίσει. Απλά συνέβη. Μια μέρα αισθανθήκαμε ότι πρέπει να πάμε την μουσική μας πιο κοντά στο κοινό και να «ενισχύσουμε» τον ήχο με διαφορετικό τρόπο, αντί για το κλασικό PA σύστημα που χρησιμοποιούμε. Τελικά καταλήξαμε να παίζουμε στο κέντρο με τον κόσμο γύρω μας. Μας άρεσε πολύ, άρεσε και στον κόσμο, οπότε από τότε παίζουμε έτσι πολύ συχνά».

Σε παλαιότερους δίσκους σας είχατε μια έντονη funk προσέγγιση στην pop μουσική. Από ότι φαίνεται στις δύο τελευταίες σας δουλειές αυτό έχει μειωθεί αισθητά.
«Έτσι είναι. Αλλά στις συναυλίες μας εξακολουθούμε να έχουμε μπόλικο funk! Την αγαπάω αυτή τη μουσική και δεν θα σταματήσω ποτέ να το κάνω. Αλλά αγαπάω πολύ και τους πιο «οικείους» δίσκους, για αυτό τελευταία έχουμε κάνει δύο τέτοιους. Αλλά ελάτε να μας δείτε live. Θα σας κάνουμε να χορέψετε!»

Θες να μου πεις κάποιους καλλιτέχνες που σε εμπνέουν τα τελευταία χρόνια;
«The Meters, Cornelius, Peter Gabriel, Rachmaninov…».

Γράφεις τραγούδια εδώ και πολύ καιρό. Ποιο κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας βρίσκεις πιο επίπονο;
«Τους στίχους. Είναι κάθε φορά μια δύσκολη μάχη, αλλά όταν βγαίνουν καταλαβαίνω ότι άξιζε τον κόπο. Γουστάρω πολύ να τραγουδάω».

Εξακολουθείς να έχεις «δέσμευση με την αγάπη και την σοφία; (σ.σ. από παλιό αγαπημένο στιχάκι).
«Προσπαθώ! Όταν είναι γύρω μου…».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured