To τέταρτο άλμπουμ του γερμανικού διδύμου τούς βρίσκει μακριά από το προηγούμενο «σπίτι» τους, την Stereo Deluxe, εφόσον μετακόμισαν στο δικό τους, δηλαδή την ολοκαίνουργια δισκογραφική Agogo Records. Οι ασταμάτητες περιοδείες τους ανά την υφήλιο φαίνεται πως επηρέασαν τον ούτως ή άλλως πολυσυλλεκτικό ήχο τους και τον μπόλιασαν με world/ethnic στοιχεία, πράγμα που μεταφράζεται σε latin-influenced jazz, bossa nova, percussion-based κομμάτια και τα λοιπά και τα λοιπά βεβαίως, βεβαίως.

Αν (συν)υπολογίσεις τους πέντε vocalists που συμμετέχουν και τους δέκα guest μουσικούς σχηματίζεις μια πιο πλήρη εικόνα για ένα soulful/groovy/spiritual άλμπουμ που είναι πιο καλοκαιρινό και shiny και από τον ίδιο τον… ήλιο!

Οι Γερμανοί groove masters μιλούν για το καινούργιο τους πόνημα και μας μεταφέρουν από τη Βραζιλία στην Αφρική και από εκεί πίσω στην Ευρώπη.

Περιγράψτε μας τον ήχο του νέου σας άλμπουμ.
Τον ονομάζουμε “groove music”. Είναι ένα είδος world/soul/club/groove.

Θα μας πείτε δυο λόγια για το καινούργιο σας label;
H Agogo Records είναι ένα παλιό μας όνειρο, με σκοπό να περιλαμβάνει όχι μόνο δικιά μας μουσική αλλά και να φιλοξενεί παραγωγούς που συμμερίζονται το όραμά μας. Δεν έχει σημασία αν είναι funk, jazz, world, latin, oriental κτλ. Αν κουνάει τους γοφούς μας, είναι ΟΚ! (When it moves our hips… then it’s hip for us!)

Ονομάστε κάποιες από τις μουσικές που γουστάρετε τελευταία.
Fat Freddy’s Drop, The Nextmen, Marcelinho da Lua, Hot 8 Brass Band, Jazz Juice, Boozoo Bajou, Alister Johnson, DJ Day, TM Juke.

Τι σας επηρεάζει και σας κινητοποιεί όλα αυτά τα χρόνια;
Το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων όταν ακούνε και χορεύουν τη μουσική μας.

Τι μπορεί να ακούσει κάποιος σε ένα DJ set σας; Εμφανίζεστε live;
Οτιδήποτε από τα 50s μέχρι σήμερα και πάντα groovy. Πέρα από το DJ set με turntables και laptop, ενίοτε χρησιμοποιούμε και δύο μουσικούς (κρουστά και MC).

Στείλτε ένα μήνυμα σε όσους διαβάζουν τη συνέντευξη.
Μην ξεχνάτε να είστε καλοί, χαμογελαστοί και ανεκτικοί με τους άλλους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι διαφορετικοί από εσάς!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured