Οι Γερμανοί Daft Punk φτιάχνουν ηλεκτρονική, indie μουσική όπως αρέσκονται να λένε οι ίδιοι και κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους δημιουργώντας πολύ θόρυβο γύρω από το όνομά τους. Η γνωριμία και η κουβέντα μαζί τους, λοιπόν, ήταν επιβεβλημένη.

Πώς θα περιέγραφες τον ήχο σας σε κάποιον που δεν έχει ακούσει τη μουσική σας;
Είναι σαν να συναντούν οι Franz Ferdinand τους Prodigy (σ.σ.: Ferdinand μπορεί, αλλά Prodigy δεν νομίζω). Eίναι συνδυασμός ηλεκτρονικής και indie μουσικής αν μπορεί κάποιος να το πει αυτό.

Τι θέλετε να πετύχετε μέσω της μουσικής καλλιτεχνικά αλλά και προσωπικά;
Θέλουμε η μουσική μας να ακουστεί από όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, να παίζεται στο ραδιόφωνο, να κάνουμε πολλές συναυλίες και να γυρίσουμε τον κόσμο. Θέλουμε αυτό που κάνουμε να αρέσει και σε ανθρώπους που δεν ακούν ηλεκτρονική μουσική ή δεν κάνουν clubbing. Νομίζω πως αυτό ήδη γίνεται και είμαι πολύ χαρούμενος.

Ποιοι σύγχρονοι μουσικοί / μπάντες / DJs σου αρέσουν και γιατί; Από την άλλη ποιους αναγνωρίζεις ως επιρροές;
Κυρίως αυτοί που κάνουν κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνουμε εμείς και «κόβουν κώλους» όπως οι Boys Noise, o Erol Alkan που είναι ο καλύτερος DJ στον κόσμο για τα γούστα μου, o Tiga και η δικιά του Turbo recordings, οι Chemical Brothers, οι Daft Punk. Όλοι αυτοί είναι και οι κύριες επιρροές μας ενώ ακούμε κλασική μουσική και soundtracks επίσης.

Τι μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια συναυλία σας;
Εμάς τους δύο πάνω στη σκηνή με τεράστια synthesisers, ένα σωρό controllers, εμένα με μικρόφωνο να κάνω τα vocal μέρη, ένα πλήρες light και visual show και βέβαια μουσική με τρομερή ενέργεια (γελάει).

Πώς ξεκίνησε η φάση με τη μουσική για σένα; Διάβασα πως είσαι και DJ.
Ξεκίνησα να παίζω μουσική ως DJ ενώ ήξερα να παίζω και keyboards. Στην αρχή έπαιζα house αλλά σύντομα βαρέθηκα και τα set μου έγιναν πιο freestyle με breakbeat και rock στοιχεία. Ακόμα εμφανίζομαι ως DJ αλλά η μπάντα έχει προτεραιότητα πια.

Τι γνώμη έχεις για την κατεύθυνση της μουσικής βιομηχανίας τα επόμενα χρόνια; Θα μπορούν για παράδειγμα οι Digitalism να κυκλοφορούν album ή θα αρκούνται σε singles; Μήπως η εποχή του album φτάνει στο τέλος της;
Δεν είμαι σίγουρος μιας και η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη. Σίγουρα το Internet τα άλλαξε όλα μια για πάντα. Σίγουρα η αξία του single ή ενός κομματιού δυναμώνει και πάλι όπως πριν από πενήντα χρόνια. Αλλά από την άλλη δες την Ιαπωνία για παράδειγμα. Εκεί δεν κυκλοφορούν singles. Eιναι και λίγο συναρπαστικό αυτό το αβέβαιο. Πάντως ένα καλό, ολοκληρωμένο album δεν χάνει ποτέ την αξία του πιστεύω.

Τώρα που το album βγήκε, τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από εσάς;
Καινούριο album σύντομα, πολλές συναυλίες και πολλή δουλειά. We are thinking BIG!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured