Οι Planet Of Zeus ήρθαν για να μείνουν, αν κρίνουμε από τα όσα ακούσαμε στο πρώτο τους album Eleven The Hard Way. Το Avopolis Greek και το Avopolis Core συμφώνησαν ότι έπρεπε να μιλήσουν μαζί τους - και να τα αποτελέσματα…

 

 

Για να τα πάρουμε από την αρχή, πείτε μας δύο λόγια για τους Planet Of Zeus

 

«Οι Planet Of Zeus ξεκίνησαν στα τέλη του 1999 από τον Μπάμπη και τον Yog, επηρεασμένοι από το rock των 1970s κυρίως. Μετά από έναν χρόνο ήρθε στη μπάντα ο J.V. και αρχίσαμε να βρίσκουμε έναν πιο προσωπικό ήχο, σαφώς πιο σκληρό, και να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα live. Mε αυτή τη σύνθεση γράψαμε ένα demo και μπήκαμε στις δύο συλλογές της Spinalonga: In the Junkyard 1 & 2. Αργότερα ηχογραφήσαμε το πρώτο μας album Eleven The Hard Way, με το οποίο καταφέραμε να υπογράψουμε συμβόλαιο με την Αγγλική Casket Music/Copro Records - κυκλοφόρησε στα μέσα Απριλίου. Θέλοντας να αποδώσουμε τον γεμάτο ήχο του cd στα live, ο Yog παίρνει την κιθάρα και drummer των Planet Of Zeus είναι πλέον ο Serapheim G. Έτσι συνεχίζουμε την πορεία μας ως τώρα».

 

Πώς μπορείτε να περιγράψετε το αποτέλεσμα του Eleven The Hard Way; Τι ανταπόκριση υπάρχει από τον κόσμο μέχρι στιγμής; Ποιες οι εντυπώσεις σας από τις ηχογραφήσεις;

 

«Το αποτέλεσμα μας έχει αφήσει απολύτως ικανοποιημένους. Όσο για την ανταπόκριση είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι, καθώς το cd βγήκε μόλις  πριν λίγες μέρες. Πάντως από ένα πρώτο feedback που παίρνουμε κυρίως από mail και στα live, τα σχόλια είναι άκρως ενθαρρυντικά. Στις ηχογραφήσεις  προσπαθήσαμε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, αφού είχαμε περιορισμένο χρόνο για να τις τελειώσουμε και πολύ συγκεκριμένο πλάνο για το αποτέλεσμα στο μυαλό μας».

 

Ποια η εξέλιξη των Planet Of Zeus όλα αυτά τα χρόνια; Υπάρχει διαφοροποίηση με το παλιότερο υλικό σας;

 

«Η εξέλιξη των Planet ήταν μεγάλη κυρίως όσο αφορά τον ήχο, καθώς ξεκινήσαμε επηρεασμένοι από τα 1970s και καταλήξαμε σε κάτι πολύ πιο σκληρό και σύγχρονο ηχητικά. Επίσης η πρόσφατη αλλαγή «σύνθεσης» έφερε μια φυσική εξέλιξη πιο πολύ στο παικτικό κομμάτι».

 

Ποιες μπάντες θεωρείτε τις σημαντικότερες επιρροές στον ήχο και στους στίχους σας;

 

«Είναι δύσκολο να απαριθμήσουμε όλες τις επιρροές μας ακριβώς γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες. Υπάρχει όμως μια κοινή αγάπη για τον σκληρό κιθαριστικό ήχο συγκροτημάτων όπως οι  Down, Clutch και C.O.C. Από εκεί  και πέρα καθένας φέρνει τις δικές του επιρροές και βγαίνει ο ήχος των Planet Of Zeus».

 

Για όλους τους μουσικούς υπάρχει πάντα album (ή έστω ένα κομμάτι) που εύχεται να είχε γράψει. Ποιο είναι το δικό σας;

 

«Σίγουρα υπάρχουν πολλά albums και κομμάτια που θα ήθελε καθένας από εμάς να έχει γράψει, αλλά δεν είναι τα ίδια για όλους, άρα δε θα είχε νόημα να πούμε ένα ενδεικτικό».

 

Πώς νιώθετε με όσα έχετε πετύχει μέχρι στιγμής; Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια; Έχετε κανονίσει κάποιο live για να σας δούμε; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που επιθυμείτε να πετύχετε στα επόμενα χρόνια;

 

«Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής με την πορεία της μπάντας. Δεν πετάμε στα σύννεφα αφού ξέρουμε που βαδίζουμε και ποια είναι τα δεδομένα. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με πολλή δουλειά και με προσωπικές θυσίες. Άμεσο σχέδιο για τη μπάντα είναι να ξαναμπούμε στο στούντιο για την ηχογράφηση του δεύτερου cd και μακροπρόθεσμα να καταφέρουμε να βγούμε έξω για κάποια περιοδεία. Τα live που έχουμε κανονίσει προς το παρόν  είναι στις 10 Μαΐου στην Κόρινθο, στις 16 Μαΐου στο Rodeo στην Αθήνα και 24 Μαΐου στο Ρέθυμνο».

 

Πώς βλέπετε τη heavy rock σκηνή της χώρας μας; Υπερβάλω που πιστεύω ότι αρκετές μπάντες μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα στις περισσότερες του εξωτερικού; 

 

«Η αλήθεια είναι πως, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μπάντες που ανήκουν γενικά στον σκληρό ήχο στην Ελλάδα έχουν κάνει τεράστια βήματα μπροστά και δεν έχουν τίποτα απολύτως να ζηλέψουν από πολλές μπάντες του εξωτερικού. Γι’ αυτό και το κοινό έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται πιο θερμά, να πηγαίνει στα live και να στηρίζει τα συγκροτήματα».

 

Οι τελευταίες κουβέντες δικές σας…Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη!

 

«Όποιος διαβάσει αυτή τη συνέντευξη και έχει όρεξη να ασχοληθεί  μπορεί να μας «ακούσει» live, από το cd ή από το myspace.com/planetofzeusgr. Και, πέρα από εμάς, να «εξερευνήσει» την ελληνική σκηνή, γιατί κρύβει πολλά και καλά πράγματα...». 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured