Προβλήθηκε στο Backstage Film Festival: Suburbia (1983)

Ως σκηνοθέτις, η Penelope Spheeris προσέγγισε το punk όχι τόσο ως μουσικό ιδίωμα, αλλά ως τρόπο ζωής. Κι αν αυτό ακούγεται κλισέ, η Spheeris πράγματι, στράφηκε στο περιθώριο. Σε εκείνα τα παιδιά που επειδή το σπίτι τους δεν τους έδινε αρκετά, το εγκατέλειψαν και με μια τσάντα στον ώμο αναζήτησαν τις νέες δικές τους οικογένειες μέσα από τα κοινόβια στα οποία μαζεύτηκαν και τα βρώμικα, ιδρωμένα live που ήταν οι δικές τους εστίες κοινωνικοποίησης, εκεί που σχηματίστηκαν ως άλλη μια υποκουλτούρα που στριφογύριζε (και) γύρω από τη μουσική.

Ακριβώς μια τέτοια ιστορία σκληρής ενηλικίωσης αφηγείται και το Suburbia (1983) που θα προβληθεί απόψε στο Backstage Film Festival powered by Pizza Χρυσή Ζύμη. Έφηβοι που το σκάνε είτε κάνοντας οτοστόπ, είτε απλά περπατώντας όπου τους βγάλει, μαζεύονται σε ένα μεγάλο σπίτι και φτιάχνουν τη δική τους μικρή κοινότητα, με τα όποια σκαμπανεβάσματα και εντάσεις μπορούν να δημιουργηθούν εντός αλλά και εκτός αυτής.

Το Suburbia άνοιξε τον δρόμο και για το τρίτο μέρος του Decline of Western Civilization, το ντοκιμαντέρ στο οποίο η Spheeris κατέγραψε τις ζωές πραγματικών άστεγων πάνκηδων, αποδεικνύοντας πόσο ρεαλιστικά είναι όλα όσα βλέπουμε στην ταινία του 1983 -για την ακρίβεια, η πραγματικότητα είναι ίσως ακόμη πιο σκληρή και σκοτεινή.

Κι αν το Suburbia δεν σας φαίνεται ήδη αρκετά δυνατό, κρύβει και το easter egg του νεαρού τότε Flea (Red Hot Chili Peppers) σε ρόλο άσωτου εφήβου. Αφήστε που αυτή είναι η ταινία που έκανε τους Pet Shop Boys να γράψουν το κομμάτι “Suburbia”...

Απόψε δωρεάν προβολή στις 22:00, στο Backstage Film Festival powered by Pizza Χρυσή Ζύμη.


Κι αν δεν μπορώ να συντονιστώ ακριβώς στις 22:00;

Μην ανησυχείς, δεν θα χάσεις την ταινία. Κάθε ταινία είναι διαθέσιμη on demand μετά από αυτή την ώρα και μέχρι το άλλο πρωί. Οποιαδήποτε στιγμή μετά τις 10 το βράδυ, μπορείς να μπεις στο https://www.avopolis.gr/backstage.
Εμείς θα είμαστε εκεί! Αλλά 15' πριν καθίσουμε αναπαυτικά για να απολαύσουμε την ταινία, θα βάλουμε στον φούρνο τις αγαπημένες μας γεύσεις από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (την ξεχωριστή… Barbeque, την κλασική Margherita, τη διάσημη Special), με εκλεκτά υλικά και μυρωδάτες σάλτσες με βότανα & μπαχαρικά. Μην ξεχαστείς λοιπόν, το βράδυ εδώ στο https://www.avopolis.gr/backstage. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Για δες και το trailer για να ψηθείς:


 

Διάβασε και εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival.
 


 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured