Προβλήθηκε στο Backstage Film Festival: Suburbia (1983)

Η ταινία της Penelope Spheeris είναι μια ιστορία σκληρής ενηλικίωσης μέσα και έξω από τα punk κοινόβια. Πριν την ταινία, όπως κάθε βράδυ, δεν ξεχνάμε να βάλουμε στο φούρνο την αγαπημένη μας Pizza από τη Χρυσή Ζύμη.

avopolis.team
avopolis.team

Ως σκηνοθέτις, η Penelope Spheeris προσέγγισε το punk όχι τόσο ως μουσικό ιδίωμα, αλλά ως τρόπο ζωής. Κι αν αυτό ακούγεται κλισέ, η Spheeris πράγματι, στράφηκε στο περιθώριο. Σε εκείνα τα παιδιά που επειδή το σπίτι τους δεν τους έδινε αρκετά, το εγκατέλειψαν και με μια τσάντα στον ώμο αναζήτησαν τις νέες δικές τους οικογένειες μέσα από τα κοινόβια στα οποία μαζεύτηκαν και τα βρώμικα, ιδρωμένα live που ήταν οι δικές τους εστίες κοινωνικοποίησης, εκεί που σχηματίστηκαν ως άλλη μια υποκουλτούρα που στριφογύριζε (και) γύρω από τη μουσική.

Ακριβώς μια τέτοια ιστορία σκληρής ενηλικίωσης αφηγείται και το Suburbia (1983) που θα προβληθεί απόψε στο Backstage Film Festival powered by Pizza Χρυσή Ζύμη. Έφηβοι που το σκάνε είτε κάνοντας οτοστόπ, είτε απλά περπατώντας όπου τους βγάλει, μαζεύονται σε ένα μεγάλο σπίτι και φτιάχνουν τη δική τους μικρή κοινότητα, με τα όποια σκαμπανεβάσματα και εντάσεις μπορούν να δημιουργηθούν εντός αλλά και εκτός αυτής.

Το Suburbia άνοιξε τον δρόμο και για το τρίτο μέρος του Decline of Western Civilization, το ντοκιμαντέρ στο οποίο η Spheeris κατέγραψε τις ζωές πραγματικών άστεγων πάνκηδων, αποδεικνύοντας πόσο ρεαλιστικά είναι όλα όσα βλέπουμε στην ταινία του 1983 -για την ακρίβεια, η πραγματικότητα είναι ίσως ακόμη πιο σκληρή και σκοτεινή.

Κι αν το Suburbia δεν σας φαίνεται ήδη αρκετά δυνατό, κρύβει και το easter egg του νεαρού τότε Flea (Red Hot Chili Peppers) σε ρόλο άσωτου εφήβου. Αφήστε που αυτή είναι η ταινία που έκανε τους Pet Shop Boys να γράψουν το κομμάτι “Suburbia”...

Απόψε δωρεάν προβολή στις 22:00, στο Backstage Film Festival powered by Pizza Χρυσή Ζύμη.


Κι αν δεν μπορώ να συντονιστώ ακριβώς στις 22:00;

Μην ανησυχείς, δεν θα χάσεις την ταινία. Κάθε ταινία είναι διαθέσιμη on demand μετά από αυτή την ώρα και μέχρι το άλλο πρωί. Οποιαδήποτε στιγμή μετά τις 10 το βράδυ, μπορείς να μπεις στο https://www.avopolis.gr/backstage.
Εμείς θα είμαστε εκεί! Αλλά 15' πριν καθίσουμε αναπαυτικά για να απολαύσουμε την ταινία, θα βάλουμε στον φούρνο τις αγαπημένες μας γεύσεις από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (την ξεχωριστή… Barbeque, την κλασική Margherita, τη διάσημη Special), με εκλεκτά υλικά και μυρωδάτες σάλτσες με βότανα & μπαχαρικά. Μην ξεχαστείς λοιπόν, το βράδυ εδώ στο https://www.avopolis.gr/backstage. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Για δες και το trailer για να ψηθείς:


 

Διάβασε και εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival.
 


 

 

Έρχονται, από 17 Μαΐου:


New York Doll

The Gift: Johnny Cash

Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο

Queercore - How to Punk a Revolution

Turning with Antony and the Johnsons

Studio 54

To Stay Alive: A Method

Something From Nothing: The Art Of Rap

Manchester Keeps On Dancing

Real Scenes - London, σε συνεργασία με το Resident Advisor 

Το οριστικό πρόγραμμα και τα συνοδευτικά events θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

 

Προβλήθηκαν τον Απρίλιο

Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band 

Greek Rock Revolution 

Madonna and the Breakfast Club 

The Harder They Come 

Nick Cave - Straight To You 

1991: The Year Punk Broke

Westwood: Punk, Icon, Activist σε συνεργασία με το Allyou.gr

The Approaching of the Hour 

Velvet Bus Documentary 

Coachella: 20 Years in the Desert 

Mystify - Michael Hutchence

Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson 

Top