να καγχάζεις για ατυχήματα «των αντιπάλων σου», να υβρίζεις ταλαντούχους μουσικούς (τι να κάνουμε, κάποιοι προλάβανε να μάθουνε βιολί ή να κάνουνε κάποια μαθήματα φωνητικής από μικρή ηλικία, όταν ο δικός μας ειδικευόταν στο να σκίζει το φανελάκι του) προς τιμή της ελληνικής συμμετοχής στη «euro-euro όλοι (di)visiono-λουτράδα» με τον τίτλο “This Is The Night” που παραπέμπει στο αρχαίο ελληνικό (μην πω και μακεδονικό) «Αυτή η νύχτα μένει». Χορηγός της προσπάθειας ο πουλημένος στο γερμανικό δημόσιο ΟΤΕ, μια πολυεθνική που παράγει τσίχλες και κάτι αντικειμενικοί σχολιαστές οι οποίοι ανά πέντε λεπτά δηλώνουν ότι βρίσκονται σε εθνική αποστολή. Ταιριαστοί πράγματι χορηγοί, αν αναλογιστεί κανείς πώς συνδυάζεται η γερμανική ακρίβεια με το πεπερασμένο της τσιχλόφουσκας και με τη «σοβαρή» δημοσιογραφία.


 


Σχιζοφρένεια σε γαλανόλευκο φόντο είναι…


 


να παίρνουν μαθήματα οι υψωμένες μύτες των εγχώριων σταρ από τη δήλωση του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Ισπανού Ερνέστο Βαλβέρδε (που σχεδόν εκδιώχθηκε από την ομάδα): «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μην ξεχάσω κανέναν και τον αδικήσω. Ελπίζω να μη στενοχώρησα κανέναν». Ελπίζω να μη στεναχώρησα κανέναν. Αλήθεια πόσοι από εμάς το έχουμε πει ποτέ αυτό; Πόσοι από εμάς θα το λέγαμε, αν ήμασταν το ίδιο καλοπληρωμένοι; Πόσους από εμάς δε θα μας είχαν λωλάνει τα λεφτά και η δόξα;


 


Σχιζοφρένεια σε γαλανόλευκο φόντο είναι…


 


να μπορεί να κλείνει το Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός, όποτε του γουστάρει, καθώς κάτι τέτοιο του το επιτρέπει το Σύνταγμα (άρθρο 40), ενώ την ίδια ώρα παρελαύνει η ελληνική ακροδεξιά (και το κοινοβουλευτικό παρακλάδι της) σε 7 (!) πόλεις εναντίον της λαθρομετανάστευσης. Υπέροχα. Η επανίδρυση του κράτους είναι εδώ. Η Βουλή κλειστή, τα «τανκ» στους δρόμους. Καραμανλής ή χάος. Αδελφές (Μ)αγγούρες και ξερό ψωμί στην TV.      


 


Νίκος Σαραφιανός

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured